Dolar 34,2592
Euro 37,6364
Altın 2.916,34
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
27°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 25°C

Bursa’daki Darbe ve Kahraman Paşaya Kumpas

4 Ekim 2024 00:07

Hain gecenin kahraman paşasına yapılan kumpas

Önceki gün Anadolu Ajansı’nın haberiyle, Bursa’da 15 Temmuz gecesi hain FETÖ’cü darbe girişiminde bulunan eski İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onandığını öğrendik. Yine Bursa’da, Akkuş’un liderliğinde darbeye girişen iki teğmene de 15’er yıl hapis cezası onanmış.

15 Temmuz 2016 gecesi hain FETÖ’cü darbe girişiminin ilk yakalanan faili olan Yurdakul Akkuş, bu hain planın Bursa’daki uygulayıcısı, darbe lideriydi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mensubu eski kıdemli albay Yurdakul Akkuş, o gün izinli olmasına rağmen akşam saatlerinde gelen sözde “sıkıyönetim emirleriyle” harekete geçti. Albay Akkuş, Bursa Jandarma Garnizon Komutanlığı’na gelerek saat 23:30’dan itibaren Bursa’daki darbe sürecini yönetmeye başladı. Akkuş, önce garnizonda İl Jandarma Harekat Merkezi’ne girdi, Genelkurmay Başkanlığı’ndan Yurtta Sulh Konseyi’nin Bursa’ya gönderdiği sözde sıkıyönetim emrini teslim aldı ve “Ben sıkıyönetim komutanı olarak atandım” dedi. Demek ki bu gücü eline almanın verdiği güvenle darbenin Bursa ayağını İl Jandarma Garnizonu’nda yönetmeye başladı.

Asıl Darbe Garnizonda Yaşanmış; Bursa’da darbe gecesi “Ben sıkıyönetim komutanıyım” diyen Albay Yurdakul Akkuş, o gece saat 23:00 sıralarında garnizona girip ele geçirdi. İl Jandarma Garnizonu’ndan ilçelere sıkıyönetim emrini fakslatmış, ilçelere telsiz emriyle “Darbe için toplanın” talimatı göndermiş. En önemlisi de darbe lideri Akkuş, İl Jandarma Garnizonu’nda erlere silah ve mermi alın emri vermiş. Darbeci Akkuş, tam yarım saat garnizonda “Komuta bende” diyerek darbe yapmış.

Garnizondaki Darbenin Dağıtılması; Darbeci albay saat 23:00’te garnizondan, makamından emir verdiği askerlerin silah alıp gelmesini beklerken, Bursa Bölge Jandarma Komutanı olan Seyfullah Paşa da garnizona gelip nizamiyede araçtan inerek darbecilere karşı bağırıp müdahale etmiş. Darbeci albayın emrini söylemeye çalışan darbeci askeri Seyfullah Paşa yumruklayıp derdest etmiş, silah odalarını kapatın emriyle silah alan askerleri durdurmuş. Darbeci albayı nizamiyede görünce yakasından paçasından tutup dışarı atmış ve gözaltı kararı alıp başsavcı ve valiye bildirmiş. Darbeci albayın Osmangazi’de gözaltına alınması için Yüzbaşı Şevket’e emir vererek gözaltı yapılmasına imkan sağlamış. İşte Bursa’da darbe lideri Akkuş’a Seyfullah Paşa’mızın kahramanca mücadelesiyle garnizonda yapmaya çalıştığı hain darbe planı suya düşmüş.

Gözaltına alınan darbeci albayın çantasından çıkan belgeler; Sayesinde de hain darbe ülke çapında bozguna uğratıldı. “Sıkıyönetim atama listeleri” ve “yeni yapılanma” dokümanları darbe girişiminin gerçek yüzünü gözler önüne serdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesini ve ülke genelinde darbe sonrası görev alacak isimleri içeren bu belgeler, darbe teşebbüsünün ne kadar organize olduğunu kanıtlıyordu. Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın cesur hamlesiyle Akkuş saat 00:30 sularında gözaltına alındı. Bu olay, darbenin seyrini değiştiren kritik anlardan biri olarak tarihe geçti.

Bursa’mızda darbeci Akkuş’un yakalanmasıyla birlikte ülke çapında da darbecilere yönelik gözaltı operasyonları hızlandı, hain planlar birer birer su yüzüne çıkmaya başladı. Yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Akkuş, nedense garnizonda silah ve mermi aldırarak darbeye girişmekten değil de personeli Osmangazi Karakolu’na çağırıp darbeye giriştiği gerekçesiyle yargılanmış. Darbeci albay keşke garnizonda silah aldırarak darbeye girişti diye yargılanıp ceza verilseydi, o zaman yargılama tam olurdu.

AA’nın haberinden anlıyorum ki Bursa’da hain darbeye girişmekten darbeci albay Akkuş ile iki teğmen olmak üzere sadece üç kişi ceza almış.

Garnizonda İşlenen Darbe Eylemlerinin Şüphelileri Adli İşleme ve Yargılamaya Alınmamış Neden bu kadar az diye yaptığım araştırmada, meğer başsavcılık iddianamesine garnizonda işlenen darbe eylemleri yazılmamış. Eğer Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki yargılamada garnizonda işlenen darbe eylemleri suç sayılıp yargılansaydı, garnizonda suç işleyen hainler de ceza alırdı diye söylenmektedir.

Ben, 15 Temmuz’da Ankara’da hainlerin bombalamasını çok yakından görmüş ve AK Parti’de de bir dönem görev almış bir vatan evladı olarak ifade ediyorum ki, milletin iradesine kasteden hainlerin yargılamaları çok titizlikle yapılmalı ki o hainler hak ettikleri en ağır cezaları alsınlar. Aziz milletimizin siyasi iradesine darbe yapanlar fırsat bulup gün yüzü görmesinler, böyle bir ihanete bir daha kimse cesaret edemesin.

Darbe davasında mahkemedeki ifade tutanaklarına bakıldığında, Bursa’daki hain darbe hem de silah alma eylemiyle İl Jandarma Garnizonu’nda yaşanmış. Ama ne yazık ki hiç yargılamaya alınmamış.

AA’nın Haberinde Seyfullah Paşa’nın Kahramanlığı; Anadolu Ajansı’nın haberinde geçen diğer önemli husus da Seyfullah Paşa’nın darbeyi önleme müdahalesinin yer almasıdır. Haberde Bursa Garnizon ve Bölge Komutanı Seyfullah Paşa’nın gece garnizon nizamiyesinde darbeci askeri dövdüğü ve derdest ettirdiği, darbeci Akkuş hakkında gözaltı kararı alıp bildirmesi üzerine gözaltının yapıldığı açıkça yazılmış. Bursa’da bazı makamlarca yıllarca inkar edilen kahramanlık, işte devletin ajansının haberinde böyle açıkça yer almış.

Darbeci Albay Yurdakul Akkuş’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onandı

Seyfullah Paşa’ya Kumpas Yapılması Darbe gecesi Bursa’mızda görevde olması, Bursa ve ülkemiz için büyük şans olan garnizon bölge komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık Paşa, şimdi anlıyoruz ki darbenin ertesi günü çok vicdansızca, önce darbe girişti diye İçişleri Bakanlığı sahte bilgiyle yanıltılarak darbeciler listesine yazılmış ve onuru çiğnenmiş. Darbeden kısa süre sonra da, meğer darbe gecesi evinden dışarı çıkmayan ve “Vali darbeciyi dövdü” diye sahte haber yaptıran Bursa Valisi İzzettin Küçük tarafından başta İçişleri Bakanlığı ve devlet makamlarına “Seyfullah Paşa bir şey yapmadı” diye sahte bilgi ve rapor verilerek emekli ettirilmiş. Ortaya çıktı ki Ankara’da Jandarma Genel Komutanlığı’nda hazırlanan darbeci listesi ve Bursa’daki jandarma, polis ve valilik üçgeninde dönen dolaplarla Seyfullah Paşa’nın kahramanlığı ve emekleri, makam gücüyle kumpasla yok edilmiş.

Kumpasın Açığa Çıkarılması Seyfullah Paşa’ya büyük haksızlık yapıldığına vicdanı ve ahlakı olan herkes üzülmektedir. Ama üzülmek yetmemektedir. Mutlaka hukuk devreye girmeli ve devletimiz mutlaka bu haksızlığı vicdanında gereği olarak süratle gidermelidir. Çünkü Bursa’daki darbeyi önleyen tek kişi Seyfullah Paşa’dır. Devletin ajansının da yazdığı Paşa’nın kahramanlığının karşılığında Paşa’ya yapılanlar vicdanları sızlatır. Bursa’da darbeyi önlemenin karşılığı böyle olmamalı, adalet tecelli etmeli, hak yerini bulmalıydı. Ama maalesef Bursa’da hak yerini bulmadı. Seyfullah paşaya yapılan bu haksızlığa karşı İÇ İŞLERİ BAKANI mız SAYIN Ali Yerlikaya ve Bakanlık Yetkilileri mutlaka konuya el atmalı ve paşanın mağduriyeti Bakanlıkça düzeltilmeli. Unutmayalım ki Devlet Hukuksuzlukları Düzelttiğinde Yücelir.

Kahraman Seyfullah Paşayı Sahte Rapor yazarak mağdur eden Vicdansızlara karşı Hak yerini mutlaka bulmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.