Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 2°C
Hafif Kar Yağışlı
Bursa
2°C
Hafif Kar Yağışlı
Cts 2°C
Paz 4°C
Pts 6°C
Sal 8°C

İnsan büyüdükçe yavaş yavaş eksikleri de tamamlanır

17 Şubat 2025 11:09

Her yeni yaş biraz harcı, her harç bir tuğlayı, bir tuğla ise bir yapıyı tamamlar.

Allah’ın insana nasip ettiği özellikleri vardır. Karakterin bir yansıması olan bu özelliklerin bazıları da doğuştan bazıları da yetişme tarzından kazanılır.

Düşünce bakımından iyi özellikler ve toplum tarafından kabul görülmeyen özellikler vardır. Olumlu ve olumsuz olmak üzere günlük yaşantımızda yaşıyoruz. İlerleyen yaşın ve ergenlik döneminde yeni yansıyan bir karakter ortaya çıkmaya başlayabilir.

Kişisel özellikler nelerdir? Kişisel özellikler, bireyden bireye farklılık gösteren ve insanın karakterini ön plana çıkaran özelliklerden oluşmaktadır.

1- Aile

Ailenin kültür, eğitim, yaşam tarzı çok önemli olduğu gibi bölgesel yerlerinde insanda çok ciddi değişimlerin getirdiği noktalar vardır. Kültür seviyesi yüksek kalitede olan aile ferdinin yetişme tarzında daha güzel bir karakter oluşabilir. Bu minvalde kitlesel iletişimi daha rehavet ve kolayca olur.

2- Doğuştan olan mizaç

Allah’ın insana nasip ettiği genetik bir özelliktir kişiyi her toplumda takdire ve toplum tarafından kabul görmeye götürür ve oldukça faydalı bir birey olarak çevresine de ciddi katkılar sunabilir.

3- Alınan eğitim

Alınan eğitim bilgi eğitimiyle olduğunda kişi bir çok kitle tarafından örnek bir birey haline gelerek, eğitimin önemini karakteriyle topluma yansıtan bir öğretmen görevi görür. Bu davranışta kişiyi çok farklı bir özelliklerle bağ kurmaya yol açar.

4- Arkadaş çevresi

Doğru bir arkadaşlar doğru yolları yanlış arkadaşlar yanlış özellikleri taşıyanlar ise insana bir özellik kamufle eder, kişi tercihini hangi yönde yaparsa onu kendisine bir karakter olarak kabul eder ve kişisel gelişimine öyle yön verir.

5- Yetenekler ve hobiler

Kişinin sahip olduğu yetenekler, hayal dünyasındaki en değerli gördüğü hobileriyle birleştirildiğinde mayası tam verilmiş gibi gelişir. Ama topluma aykırı bir özellik topluma kötü örnek olarak hayalde olan hobileri yaşamak ise olumsuz bir etiket kazandırır insana ve kişisel gelişimde en büyük yarayı alır insan.

6- Yetiştirilme tarzı

Kişinin çevresinde, ve ailesinde ona bir öğüt veren ona doğru yolu gösteren kendi kararlarını değil de halka faydalı olan yaşam tarzıyla eğitmesi kişi için özel verilmiş bir eğitim gibi gelişmesine önemli katkıda bulunur.

Kişisel gelişimde yaşın önemi çokta önemli olmamak kaydı ile dikkate alınmalıdır. Her yeni yaş biraz harcı, her harç bir tuğlayı, bir tuğla ise bir yapıyı tamamlar. İnsan büyüdükçe yavaş yavaş eksikleri tamamlanır.

Ve her yaşın insanda bir eksikliği tamamladığını hatırlatmak bilincini unutmayalım…

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.