Dolar 34,2526
Euro 37,6029
Altın 2.909,15
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 27°C

Her insan ayrı bir dünyadır, her dünya ise yeni bir yaşamdır

19 Eylül 2024 11:37

Kişi hangi alanda hayatını sürdürüyorsa kendine ve bütün yeteneklerine inanmalı, kendi çaba ve emeklerimize güvenerek başarmaya başlayabiliriz,
Kendi yolumuzu kendimiz belirlemeliyiz
Başkasının gösterdiği yolda yürürken kendimiz değil bir başkası oluruz.

Bu yüzden hangi merdiveni çıkarsak hangi yolu yürürsek
Hangi işi yaparsak
başkasına değil kendimize inanmalıyız.
Yeteneklerimizi inancımızı hayatın karşımıza çıkardığı fırsatları şansları çok dikkatli bir şekilde değerlendirmeliyiz.

Bilmediğimiz bir işte bir yolda veya sanatın herhangi bir mecrasında gönülsüz isteksiz mücadele verirsek başarılı olmak imkansızlaşır,
Kendi gücümüzle ilgili alçak gönüllü,olarak ve makul bir güven olmadan, başarılı veya mutlu olamayız.

Toplum içinde klişe sözlere bakılırsa.
Zaten günümüz çağındaki toplum uçurumun kenarında bir hayat yaşıyor
Oysa herşeyin yeri rengi aynı bir değişiklik yok sözlerden başka, bu klişe sözlerin hayatımızı etkilemesine izin verirsek uçurumun kenarına varmış olacağız.
Çünkü hayatımızı sadece biz değiştirebiliriz.

Başka bir senaryoda başrol olmaktansa kendi hayatınızda figüran olmak daha doğru bir tercihtir,
Çünkü başarı emeksiz olmaz başarılı olmak için muhakkak yeni bir başlangıç kaçınılmazdır.

Başarılı olmak için duygu dünyamızın üzerimizde çok büyük etkileri olduğunu çok iyi bilmeliyiz. Ve insan direnci aslında oldukça kırılgan, hassas, Narin, ve zayıftır. Duyulacak kötü bir söz ya da bir hakaret ciddi anlamda moral bozukluğu ile çöküntü yaratabilir.Buda başarı hevesimizi sessizlik içinde yürütür.

Ancak bütün bunları telafi edebilmek için ise, sadece etkili bir motivasyon sözü duymak yeterlidir.
Bu konuda öz güveni yüksek çıtaya çıkaracak, kişiyi mutlu edecek ve pozitif etki yaratacak olan çok özel sözler, birçok farklı alanda başarı imkanı sağlar. Bu nedenle hayata hep pozitif bakıp pozitif olmalıyız ve cevremizdeki insanlarinda pozitif bakmasını ve yaklaşmasını sağlamalıyız.

Bu yaklaşım bu bakış açısı olmadıkça kişi tek başına anca kendini yönetebilir…
Bu konuda motive edici sözleri başarı motivasyonu olarak da değerlendirmek suretiyle, kendiniz için ne zaman isterseniz en uygun ve pozitif cümleleri kullanabilirsiniz.

Tabi sadece kendiniz için değil aynı zamanda sosyal medya hesapları üzerindende kullanarak,çevremizdeki insanlara yaymak ve onlarida bu akıma müdahil etmek gerek…
İnsanlara ikna edici, başarı hikayesini oluşturması için motive edici cümleler kurabilirsiniz.

Çünkü sizin başarısız oluşunuz çevreye de o negatif duyguyla yansıyacaktır. Doğal olarak buda hayatımıza sirayet etmektedir, hiç kimse çevresinde başarısız negatif mutsuz kimseleri istemez bu nedenle başarılı olmak için bir hazırlık yapmazsak başarısız olmaktan başka seçenek kalmaz elimizde. Unutulmamalıdır iyilik başarmaya başarıya götüren inançtır.

Önemli olan insanda bulunan yeteneklerin ortaya çıkarılmasıdır. Ve her insan ayrı bir dünyadır, her dünya ise yeni bir yaşamdır.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.