Dolar 34,2484
Euro 37,6389
Altın 2.916,32
BİST 9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Az Bulutlu
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 24°C

Yıldırım’da kentsel dönüşüm hızla devam ediyor

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yaptıkları imar planlamaları ve kentsel dönüşüm projeleri ile deprem riski taşıyan eski ve sağlıksız binaları yıkarak, yerlerine modern ve güvenli konutlar inşa ettiklerini belirtti.

Yıldırım’da kentsel dönüşüm hızla devam ediyor
17 Ağustos 2024 14:32

Muhtemel bir depremde Yıldırım’ın en az zararla çıkmasını sağlamak amacıyla kentsel dönüşüm projelerine hız veren Yıldırım Belediyesi, ilçenin 22 farklı noktasında kamu ve özel sektör iş birliğiyle çalışmalar yürütüyor. 2019’dan bu yana ilçeyi adeta bir şantiye alanına çeviren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, imar planları ve uygulamaları sayesinde güvensiz yapı stoğunu yenileyip, yeni sosyal yaşam alanları oluşturdu ve on binlerce hak sahibini yeni tapularıyla buluşturdu. Başkan Yılmaz, bu kapsamda yaklaşık 7 bin konut ve 820 iş yeri ürettiklerini belirtti.

Dönüşüm Çalışmaları İvme Kazandı

Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırım’daki kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandığını ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Yıllardır süren dönüşüm çalışmalarının yetersiz sonuçlarının, imar ve planlama sorunlarından kaynaklandığını ifade eden Yılmaz, “İmar planları ve uygulamalarla Yıldırım’da büyük bir engeli aşarak, 15 bin hak sahibine tapularını verdik. Kısa sürede bu sayıyı 40 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu adımlar, ilçemizin riskli bölgelerinde güvenli yaşam alanları oluşturuyor ve bu süreç adeta bir devrim niteliğinde” dedi. Ayrıca, spor alanları, sağlık merkezleri, yeşil alanlar ve sosyal donatılarla ilgili yatırımları da vurguladı.

Yaşamı Dönüştürüyoruz

Başkan Yılmaz, Yıldırım’ın dönüşüm sürecinin yalnızca eski binaların yenilenmesi değil, aynı zamanda artan yaşam standartlarına uygun sosyal ve fiziksel alanların oluşturulmasını hedeflediğini söyledi. “Bugün her konut ve daire için otopark alanları planlamak zorunlu hale geldi. Kentsel dönüşüm projelerimizi, hem bugünün hem de geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlıyoruz. Güvensiz bölgeleri, güvenli, modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz” diye konuştu.

İNSANI DEPREM DEĞİL GÜVENSİZ YAPILAR ÖLDÜRÜR

Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırım’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde gönüllülüğün temel öncelikleri olduğunu vurguladı. “İlçemizde 11 farklı noktada yürütülen dönüşüm projeleri, özel sektör ve kamu destekli ortaklıklarla hızla ilerliyor. Toplamda 500 bin metrekarelik alanda 26 proje yürütüyoruz. Kentsel dönüşümün sadece belediye eliyle değil, hemşehrilerimizin ve özel sektörün katkısıyla başarılı olabileceğini biliyoruz. Unutmayalım ki, asıl tehlike deprem değil, güvensiz binalardır. Yıldırım’ı güvenli ve modern yaşam alanlarına dönüştürmeye devam ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.