Dolar 34,2546
Euro 37,6459
Altın 2.887,81
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Az Bulutlu
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 25°C
Cts 19°C

Emeklilere özel indirimler geliyor

Emekli vatandaşlar için devlete ait çeşitli kurumlarda uygulanan indirimler ve kampanyalar devam ediyor.

Emeklilere özel indirimler geliyor
14 Ağustos 2024 12:32

TCDD‘de, emekli vatandaşlar, 31.12.2024 tarihine kadar YHT, Anahat ve Bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim hakkına sahip. TCDD tarafından yapılan açıklamada; “Türkiye Yüzyılı Emektarları” projesine katkı sağlamak üzere tüm emeklilerimiz için 31.12.2024 tarihine kadar YHT, Anahat ve Bölgesel trenlerimizde uygulanmaktadır.

İndirime esas tarifelerden faydalanan tüm yolcularımız için indirme esas kurum kimliğinin gösterilmesi zorunludur, aksi halde indirim geçersiz sayılır, aradaki fark tahsil edilir.

Emekli indirimi kapsamında; SGK tarafından düzenlenen Emekli Kimlik Kartı, bu kartın bulunmaması halinde E-Devlet üzerinde alınmış ve emekli olduğunu kanıtlayan belgelerde indirime esas belge olarak kabul edilmektedir.” denildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, emeklilere müjde verdi. Buna göre, emekliler Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) üyesi sinema salonlarında %30 indirimden yararlanabilecekler.

Ersoy, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“SİSAY ile yaptığımız anlaşma sayesinde emeklilerimiz, SİSAY‘a bağlı sinema salonlarında gün boyu yüzde 30 indirim fırsatından faydalanabilecek. Emeklilerimizin kültür ve sanata erişimini kolaylaştırarak yaşam kalitelerini artırmaya devam edeceğiz.”

PTTCell, emeklilere yönelik yeni bir Emekli Paketi sunarak önemli bir avantaj sağladı. Bu paket, emeklilerin fazla ücret ödememesi için tasarlandı ve uygun fiyatlı telefon konuşmaları ile internet hizmetleri sunuyor. Ayrıca, PTT Kargo da emeklilere özel %20 indirim fırsatı sunuyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen emeklilerin, PTT şubelerine giderek Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını göstermeleri yeterli olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Emekliler Yılı kapsamında önemli bir yenilik duyurdu. Buna göre, halk plajlarında emekliler için sunulan ücretsiz giriş hizmetinin yanı sıra, şezlong ve şemsiyeler de emeklilere herhangi bir ücret talep edilmeden sağlanacak.

Bakanlığın sosyal medya hesabındaki açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

“Emeklilerimiz için yeni bir müjde. Emekliler Yılı kapsamında halk plajlarımızda emeklilerimize özel yeni bir hizmet sunuyoruz. Halihazırda girişleri ücretsiz olan halk plajlarımızda artık şezlong ve şemsiye de emeklilerimize ücretsiz olarak sunulacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.