SON DAKİKA
Dolar 34,2526
Euro 37,6029
Altın 2.909,15
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C

Meta, AB Yapay Zeka Paktı’na Katılmayı Erteliyor, Yeni Yasayı Bekliyor

Meta, AB Yapay Zeka Paktı’na Katılmayı Erteliyor, Yeni Yasayı Bekliyor

Meta, AB Yapay Zeka Paktı’na Katılmayı Erteliyor, Yeni Yasayı Bekliyor
25 Eylül 2024 01:01
Facebook’un ana şirketi Meta Platforms (NASDAQ:META), Salı günü bir şirket sözcüsünün açıklamasına göre, Avrupa Birliği’nin Yapay Zeka Paktı’na hemen katılmama kararı aldı. Yapay Zeka Paktı, AB’nin Yapay Zeka Yasası tam olarak uygulanana kadar geçerli olacak geçici bir anlaşma niteliğinde.Mayıs ayında yasa koyucuların üzerinde anlaştığı AB’nin Yapay Zeka Yasası, blok içinde yapay zekanın oluşturulması ve kullanımı konusunda türünün ilk örneği olan düzenlemeleri getirecek. Bu yaklaşan mevzuat kapsamında, şirketlerin yapay zeka modellerini eğitmek için kullandıkları veriler hakkında ayrıntılı açıklamalar yapmaları gerekecek.

Avrupa Komisyonu daha önce, Yapay Zeka Yasası’nın hükümlerinin çoğunun 2 Ağustos 2026 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacağını duyurmuştu. Yasa yürürlüğe girene kadar, şirketler yaklaşan düzenlemelerin temel yönlerine uyarak Yapay Zeka Paktı’nı gönüllü olarak imzalamaya davet ediliyor.

Meta sözcüsü, “AB genelinde uyumlu kuralları memnuniyetle karşılıyoruz ve şu anda Yapay Zeka Yasası kapsamındaki uyum çalışmalarımıza odaklanıyoruz” diyerek, şirketin daha sonraki bir aşamada Yapay Zeka Paktı’na katılmayı değerlendirebileceğini belirtti.

Yapay Zeka Yasası, Digital Markets Act, Digital Services Act, Data Governance Act ve Data Act’in ardından dijital alanı düzenlemeyi amaçlayan AB mevzuatının beşinci ana bileşenini temsil ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.