Dolar 34,5342
Euro 36,1978
Altın 2.994,76
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pts 8°C
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 14°C

Yaşayan İznik hazineleri 30. belgesel yayınladı

İznik Belediyesi hayata geçirdiği “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi kapsamında 30.belgeselinde Şairlik yapan Nazif Sabancı’nın (79) hayatını ele aldı.

Yaşayan İznik hazineleri 30. belgesel yayınladı
26 Haziran 2024 17:16

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ustalarının ve uzun yıllar mesleklerinde tecrübe kazanmış kişilerin yaşamlarını belgeselleştirerek gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor. Çekimler, İznik Belediyesi‘nin Tarih Arşivi’nde gerçekleşti ve Şükrü Kaya’nın yaşamını konu alan ikinci belgeselden sonra proje kapsamında gerçekleştirilen son belgesel oldu.

Nazif Sabancı, 1945 yılında Bulgaristan’ın Kamçıya köyünde doğduktan sonra çocukluk yıllarını Çorum’da geçirdi ve ailesiyle birlikte daha sonra İznik’e göç etti. 1962 yılından bu yana İznik’ten hiç ayrılmayan Sabancı, 28 Şubat darbesi gecesi aldığı ilhamla şairlik yapmaya başladı. “Surun Dibinde” adlı kitapta şiirlerini topladı ve halen yazmaya devam etmektedir.

İznik Belediyesi’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi, ilk olarak 75 yıllık fıçı ustası Merhum İsmail Alkış’ı konu aldıktan sonra çeşitli meslek dallarından ustaların yaşamlarını belgelemeye devam etti. Proje, İznik’in kültürel ve sanatsal mirasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Projenin ilerleyen süreçte de İznik’in farklı ustalarını ekranlara taşıyacağı belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.