Dolar 34,2595
Euro 37,6018
Altın 2.926,81
BİST 9.158,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Az Bulutlu
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 24°C

TYÇ Logosu 2024 Yükseköğretim Kılavuzunda ilk kez görülecek

Türkiye’de yükseköğretimde nitelik ve kaliteyi artırmak amacıyla yürütülen çalışmalarda önemli bir adım atıldı.

TYÇ Logosu 2024 Yükseköğretim Kılavuzunda ilk kez görülecek
26 Haziran 2024 15:45

Yükseköğretim Kurulu‘nun (YÖK) koordinesinde, Avrupa Yükseköğretim Alanı (AYA) ile uyumlu hale getirilmeye çalışılan Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ), 2024 Yılı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda ilk kez yer alacak.

TYÇ Logosu, mezuniyet belgelerinde kullanılmak üzere yetkilendirilen yükseköğretim programlarını işaret ediyor. Bu logosu kullanmak için programların öncelikle Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) veya akreditasyon kuruluşları tarafından yetkilendirilmiş olması gerekiyor. Ayrıca, ilgili programın Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı’nda belirtilen yeterlilik tür belirleyicisi ile uyumlu olması ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından onaylanmış olması gerekiyor.

TYÇ Logosu’nun kullanımı, mezunların uluslararası alanda diplomalarının tanınmasını kolaylaştırıyor ve iş bulma olanaklarını artırıyor. Ayrıca, yükseköğretim staj yeterliliklerinin ve yurt dışında geçirilen öğrenim dönemlerinin tanınmasında da önemli bir rol oynuyor.

2024 Yılı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda TYÇ Logosu kullanma hakkına sahip olan 109 üniversitenin toplamda 898 programı bulunuyor. Bu programlar arasında lisans ve önlisans düzeyinde çeşitli alanlarda eğitim veren programlar yer alıyor.

TYÇ Logosu’nun eğitim kalitesini ve uluslararası tanınırlığı artırması, Türkiye’nin yükseköğretimdeki yerini güçlendirmek için atılan adımlar arasında önemli bir yer tutuyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.