Dolar 34,2627
Euro 37,6204
Altın 2.918,44
BİST 9.133,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 25°C

Türkiye’nin yeni gücü: Çelik Kubbe

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, yerli ve milli hava savunma sistemi Çelik Kubbe’nin yapay zeka destekli olacağını söyledi.

Türkiye’nin yeni gücü: Çelik Kubbe
8 Ağustos 2024 16:51

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlar aldı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, toplantıda Türk savunma sanayinin mevcut durumu, gelecek hedefleri ve kritik projeler hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Görgün, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına yönelik 56 projeyi onayladıklarını ifade ederek, “Kamikaze insansız deniz araçları, kamikaze insansız hava araçları, uzun menzilli füze sistemleri ve hava savunma sistemleri üzerine kararlar aldık” dedi.

Alınan önemli kararlardan birinin de “sistemler sistemi” olarak geliştirecekleri Çelik Kubbe olduğunun altını çizen Görgün, “Yerli ve milli projemiz Çelik Kubbe, katmanlı hava savunma sistemlerimiz ile tüm algılayıcı ve silahlarımızın bir ağ yapısı altında birbirleriyle entegre çalışmasını, ortak hava resminin oluşturulmasını, gerçek zamanlı olarak harekât merkezlerine ulaştırılmasını ve yapay zeka destekli olarak karar vericilere sunulmasını temin edecektir.” diye konuştu.

Görgün, Çelik Kubbe projesinin ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE ve MKE firmalarının ortak çabalarıyla yürütüleceğini açıkladı. Projenin ülkeye ve millete hayırlı olmasını temenni eden Görgün, “Bizler Türk Savunma Sanayii olarak milletimizin ve devletimizin desteğiyle, ilerleyen dönemde daha da yüksek azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz, yerli ve millî teknolojiler kullanarak faaliyetlerimizi artan azim ve kararlılıkla yürüteceğiz, ‘Yükselen Türkiye’nin Güçlenen Yıldızı’ olacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.