Dolar 34,2592
Euro 37,6364
Altın 2.916,34
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
27°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 25°C

Trabzonlulardan Bursa protokolünü buluşturan şenlik!

32. Kocayayla Kadırga Şenliği, Bursa protokolünü ve Karadeniz sevdalılarını buluşturdu. Keles’teki Kocayayla’da bir araya gelen binlerce Karadenizli vatandaşın yer aldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Trabzonlulardan Bursa protokolünü buluşturan şenlik!
21 Temmuz 2024 20:56

Bursa Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 33. Kocayayla Kadırga Şenliği, Karadeniz sevdalılarını bir araya getirdi.

Bursa protokolünü de buluşturan şenlikte Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ile birlikte çok sayıda vatandaş yer aldı.

Şenlikte konuşma yapan TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “Bu şehir, kozmopolit bir şehirdir. Türkiye’nin her tarafından renkleri bağrında birleştirmiş, Türkiye’ye önemli katkılar sağlayan bir şehir. Biz inanıyoruz ki sizlerin bir hemşehrisi olarak, Bursa’ya en fazla katkı sağlayan illerden bir tanesini sorsalar, Trabzon ve Karadeniz deriz. Bizim insanımız mert ve çalışkandır. Ülkesine sevdalıdır. Bu bayrağa hizmet etmek için, şehirlerine hizmet etmek için, gözünü budaktan sakınmaz. Bu şehrin bir parçası olarak, sizler bu şehre hizmet ediyor ve katkı sağlıyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Milletimize hizmet etmeye hep beraber devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kürsüye geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise Kültürel bağlarımın son derece güçlü olduğu Trabzonlu hemşehrilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek ”Kocayayla Kadırga Şenliği, bir şenlik olmanın ötesinde, kültürel mirasımızın yaşatıldığı, gelenek ve göreneklerimizin sergilendiği, dostluk ve kardeşlik bağlarımızın pekiştiği özel bir buluşma noktasıdır” dedi.

Bursa’nın yaz aylarında en serin yaylası olan Keles’teki Kocayayla’da gerçekleşen etkinlikte şarkılar söylendi, horonlar oynandı.

Türkiye’de bugüne kadar yapılan en büyük organizasyonlardan biri olan şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.