Dolar 34,2544
Euro 37,6250
Altın 2.880,15
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
28°C
Hafif Yağmurlu
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 20°C

Teknolojide kadının yükselen rolü konuşuldu

“Xreation Of Future Projesi” BTÜ’nün de arasında bulunduğu paydaşları, ‘Teknolojide Kadın ve Yükselen Rolü Konferansı’nda bir araya getirdi.

Teknolojide kadının yükselen rolü konuşuldu
1 Haziran 2024 13:53

Coşkunöz Eğitim Vakfı ve Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) ortağı, BUSİAD ile BUİKAD’ın ise iştirakçisi olduğu “Xreation Of Future Projesi” kapsamında 200’e yakın öğrenci ve öğretmene; yapay zekâ, genişletilmiş gerçeklik ve sanal gerçeklik eğitimleri verilecek. Eğitimlerin devamında ise “Teknolojide Kadın ve Yükselen Rolü Konferansı” düzenlendi. Almira Otel’de gerçekleştirilen konferansın açılışına; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy, BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar da katıldı. Konferansın açılışında konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Coşkunöz Eğitim Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik tasarımcılarının yetiştirilmesine odaklanan böylesi önemli bir projenin paydaşı olmaktan mutluluk duyduğumuz özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

“BTÜ paydaşlarla daha güçlü”

BTÜ olarak şehirle ve paydaşlarla olan yoğun diyalogla daha da güçlü olduklarını anlatan Rektör Çağlar, “Kamu, sanayi, üniversite iş birliği ile Bursa’mıza ve ülkemize katkı sağlayacak tüm proje ve çalışmalarda rol almaktan mutluluk duyuyoruz. Akademik birikimimiz ve modern laboratuvar altyapımız ile şehrimizdeki tüm kurumlarla işbirliği yapmaya her zaman açığız” diye konuştu. BTÜ’de kadın çalışan oranına da değinen Rektör Çağlar, “Üniversitemizde fakülte dekanlarımızın yarısı kadın akademisyenlerimizden oluşuyor. Yine Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren BursaTeknopark’ın tüm personeli kadın çalışanlımızdan oluşmakta. BTÜ olarak kadına her zaman önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitimler kadını teknolojiyle buluşturdu

Proje kapsamında verilen eğitimlerin çok faydalı olduğunu kaydeden Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy, “XReation of Future projesi kapsamında sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik alanlarında 140 kişiye toplam bin 160 saatlik eğitim vereceğiz. Teknolojide Kadın ve Yükselen Rolü Konferansı’nın amacı yapay zekâ teknolojilerinde ve bilişim hizmetlerinde kadın sayısının artırılması için uzman isimleri dinlemek. Biz de böylelikle ihracat şampiyonu olan Bursa’mızda teknolojiyi nasıl kuvvetlendiririz ve bunu yaparken kadınları nasıl daha kapsayabiliriz sorusunu ele alacağız” dedi. BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır ve BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar ise projenin partneri olmaktan dolayı duydukları mutlulukları dile getirdi.

KoçSistem Hukuk ve Uyum Direktörü Deniz Sisa’nın “Bilişim Sektöründe Kadın ve Kapsayıcılık”, Selma Çetinkaya Türker moderatörlüğünde Dsource Kurucusu ve Yönetici Direktörü Özgür Bidar Tombuloğlu’nun “Cam Tavanı Kırmak”, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik’in “Türkiye’de İstihdamda Kadın ve Geleceği” oturumlarıyla devam eden Teknolojide Kadının Yükselen Rolü Konferansı’nda, konuşmacılar dinleyicilere kadınların bilişim sektöründeki rolü, iş dünyasındaki cinsiyet engelleri ve Türkiye’deki iş gücü piyasasındaki kadınların geleceği konularında bilgi ve deneyimlerini aktardılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.