Dolar 34,2592
Euro 37,6364
Altın 2.916,34
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
27°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 25°C

Taşıdığımız cihazlar bomba mı?

18 Eylül 2024 15:20

Lübnan’da patlayan çağrı cihazlarını üreten şirket, üretim yapmadıklarını, sadece aracı firma olduklarını duyurdu.

Lübnan’da patlayan çağrı cihazlarını üreten şirket, üretim yapmadıklarını, sadece aracı firma olduklarını duyurdu.

Lübnan Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Lübnan’daki bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre biri çocuk olmak üzere 9 kişi öldü. 2 bin 800’den fazla kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, 200 yaralının da durumunun kritik olduğu ifade edildi.

CİHAZLAR TAYVAN’DA DEĞİL MACARİSTAN’DA ÜRETİLİYOR

Tayvan basınında yer alan haberlere göre de Gold Apollo Yöneticisi Hsu Ching Kuang, düzenlediği basın toplantısında, bu cihazların Tayvan’da değil, yurt dışında üretildiğini anlattı.

Hsu, patlayan cihazların Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan ‘BAC Consulting Ltd.’ isimli şirket tarafından üretildiğini ve bu firmayla 3 yıl önce yetkilendirme sözleşmesi imzaladıklarını bildirdi.

Patlamaların ardından Lübnanlı sosyal medya kullanıcılarının dolaşıma soktuğu görsellerde yer alan hasar görmüş çağrı cihazlarının marka ve modelinin ‘Gold Apollo Rugged Pager AR924’ olduğu görülmüştü.

Siyonistler, dünyadaki bütün değerli şirketleri boşuna almıyor; stratejik olarak kullanıyorlar.

Patlayan cihazlar Avrupa’da üretildi. Tayvanlı Gold Apollo şirketi, “Marka bizim ama üretim yeri Avrupa,” dedi.

Çağrı cihazlarının (“pager” olarak bilinir) bomba olarak kullanılması, genellikle siber saldırılar veya terörist gruplar tarafından yapılan saldırılarla bağlantılıdır. Bu cihazlar, bir saldırıda patlayıcıları tetiklemek için uzaktan kumanda olarak kullanılabilir.

Bu senaryoda, çağrı cihazları veya diğer telsiz teknolojileri, bombaların patlatılması için sinyaller göndermek amacıyla kullanılır. Özellikle basit teknolojilerin kullanılması, bazen güvenlik sistemlerinin veya elektronik iletişim altyapısının kolayca aşılabileceği durumlarda tercih edilir.

İsrail’e yönelik siber saldırılar ise, genellikle devletler ya da devlet destekli hacker grupları tarafından gerçekleştirilir. Bu tür saldırılar, kritik altyapıları, hükümet ağlarını, bankacılık sistemlerini ya da savunma sistemlerini hedef alarak ülkenin işleyişine zarar vermeyi amaçlar. Siber saldırılar, sadece fiziksel zarara neden olmakla kalmaz; aynı zamanda bilgi hırsızlığı, ekonomik zarara yol açma, halkta korku yayma gibi etkileri de olabilir.

İsrail’e yönelik siber saldırıların anlamı genellikle şu şekilde yorumlanabilir: “Devletlerarası çekişmeler.” Özellikle İsrail’in Orta Doğu’daki politikaları, diğer ülkelerle arasında siber savaşlara neden olabilir. “İstihbarat savaşı.” Bilgi toplamak amacıyla siber saldırılar düzenlenebilir.
“Terörist saldırılar.” Terör örgütleri, siber saldırıları fiziksel saldırıların bir parçası olarak kullanabilir.

Bu siber saldırılar, İsrail’in askeri ve sivil altyapılarına zarar vermek veya psikolojik baskı oluşturmak için yapılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.