Dolar 34,5557
Euro 36,4648
Altın 2.962,44
BİST 9.144,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 6°C
Paz 7°C
Pts 9°C

Sektörün geleceğine tecrübe paylaşımı

Adiloğlu Grup Başkanı Muhammet Adiloğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde mühendislik ve mimarlık öğrencileriyle sektör tecrübelerini paylaştı.

Sektörün geleceğine tecrübe paylaşımı
18 Kasım 2024 10:00

BUÜ Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği binası çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen organizasyonda öğrencilere iş yaşamındaki yolcuğunu anlatan Muhammet Adiloğlu, “Adiloğlu Grup olarak 1976 yılından itibaren Züccaciye ve Ev Eşyaları sektöründe başladığımız serüvenimize 2006 yılında İnşaat faaliyetlerini de ekledik. İnşaat faaliyetlerinde ağırlıklı olarak, Yıldırım ilçemizde başta Kentsel Dönüşüm çalışmaları olmak üzere ticaret konut ve karma tip projeler gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında Kültür Merkezi, Okul, Yurt, Otel, fabrika, lojistik merkez imalatlarımız de devam ediyor” dedi.

“Vatandaşlarımızı kentsel dönüşüm konusunda bilinçlendirmeliyiz”

Aynı zamanda Bursa İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkan yardımcılığı ve İMSİAD Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanlığı görevleri kapsamında Bursa’daki riskli yapı stoğunun en hızlı şekilde dönüşümü için mücadele verdiklerini belirten Adiloğlu, “Gerek kamu gerekse özel sektör olarak yapılması gerekenleri masaya yatırıyoruz. 1050 Konutlarda olduğu gibi en kısa sürede tüm Bursa’da kentsel dönüşüm seferberliği başlatmak istiyoruz. Şehirlerde kentsel dönüşümden önce bir zihniyet dönüşümü gerçekleşmeli. Vatandaşlarımızı da kentsel dönüşüm konusunda bilinçlendirmeliyiz. Yaptığımız çalışmaları yalnızca kentsel dönüşüm ile sınırlandırmıyoruz. Kentsel dönüşüm yapmayı planladığımız yeni projelerde aynı zamanda yenilenebilir enerji, sismik izolatör konularında çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yenilenebilir enerji alanında yağmursuyu toplama, gri su toplama, Güneş enerjisi, akıllı bina, yüksek tasarruflu binalar inşa etmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Bursa’da öncü olacak proje”

Bursa’da deprem gerçeğini baz alarak Yıldırım İlçesi’nde hayata geçirecekleri sismik izolatörlü kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgiler veren Muhammet Adiloğlu, “Bu projemizde asıl hedefimiz farkındalık oluşturmak. Devletimizin 100 yatak üzeri hastanelerde zorunlu kıldığı bu sismik izolatörlerin, konutlarda da kullanılmasının önemine dikkat çekme gayreti içerisindeyiz. Sismik izolatörlerin montaj aşamasında siz değerli öğrencilerimize de yerinde inceleme ve tecrübe paylaşımında bulunmak istiyoruz. 2007 yılı sonrasında inşa edilen tüm binalarımız deprem yönetmeliğine uygun yapılıyor. Sismik izolatörler ise deprem esnasında depremi hissetmemizi en aza indirip, bizlere deprem sonrası can güvenliğinin yanında mal güvenliğini de sağlıyor. Bu sistem sayesinde deprem sonrası binalarımızda yaşamı devam ettirebiliyoruz.

Biz projemizde yerli üretim TİS firmasının ürettiği teflonlu Sismik İzolatörleri kullanıyoruz. Bu sismik izolatorleri TGUA1 ve TGUA5 tasarım gözetmenlerinin kontrolünde en doğru şekilde projelerde uyguluyoruz. Sismik İzolatör kullanarak yaptığımız projemizin statik projelerine çok daha fazla özen
gösteriyoruz” dedi.

“Başarının sırrı sabır ve çok çalışmaktan geçiyor”

Her dönemde mesleğin geleceği olan gençlere destek verdiklerini anlatan Muhammet Adiloğlu, şantiyelerinde yüzlerce öğrenciye staj yapma imkanı verdiklerini söyledi. Muhammet Adiloğlu, öğrencilere iş yaşamlarında başarılı olabilmeleri için tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca mimar ve mühendis arkadaşlarımızın yüzeysel de olsa imar yönetmeliklerini okumalarını, bazı genel imar şartlarını taban alanı kat sayısı, inşaat alanı kat sayısı, otopark yönetmeliği, koridor, asansör gibi konuları bilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yalnızca zorunlu staj esnasında değil birinci sınıftan itibaren sık sık saha deneyimi için şantiyelerde vakit geçirilmesi gerekiyor. İyi bir mimar veya mühendis olmanın yolu doğruluk, özverili çalışmak ve sabırlı olmaktan geçiyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.