Dolar 34,2697
Euro 37,6291
Altın 2.917,77
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 27°C

Savaşın onuru ve şerefi üzerine

5 Ekim 2024 10:55

Zafer, sadece toprak kazanmak değildir. Gerçek zafer, insanlığımızı kaybetmeden savaşı sona erdirebilmektir.

Barışı arzulayan bir milletin, haksız bir savaşın içine sürüklenmek zorunda kalması ve savunmasız insanlara yapılan zulümlerin, zalimliklerine, gönlümüz razı değil.

Zalimlerle savaşın onuru ve şerefi üzerine; Biz, savaşa hazırız. Hazırız çünkü bize dayatılan, onurumuzu ve bağımsızlığımızı hedef alan bir tehditle karşı karşıyayız. Ancak bizim savaşımız, zalimlerin savaşı gibi olmayacak. Zalimler, masumların üzerine tonlarca bombayı gözü kapalı bırakanlardır. Onlar, kendi korkaklıklarını masumların canıyla örtmeye çalışanlardır.

Bir savaşın onuru, silahsızlara, çocuklara, yaşlılara saldırmakta değil, gücünü adalet ve hakkaniyetten almaktadır. Tarih, güçlerini silahsız insanlara yöneltenleri asla onurlu hatırlamamıştır. Bizim savaştığımız, yalnızca üzerimize gelen düşman orduları değil; zulme karşı insanlığımızı ve vicdanımızı koruma savaşıdır.

Zalimlik, silahla değil, merhametsizlikle, vicdansızlıkla yapılır. Biz, zalim olmayacağız. Bizim savaşımızda tek bir sivilin dahi zarar görmesine gönlümüz razı olmaz. Çünkü adalet, savaşın en büyük silahıdır.

Zafer, sadece toprak kazanmak değildir. Gerçek zafer, insanlığımızı kaybetmeden savaşı sona erdirebilmektir. Ve biz bu savaşı onurla, şerefle, zulme karşı başımız dik olarak kazanacağız. Çünkü biz, insanlık düşmanlarına karşı savaşıyoruz; ve insanlık, her zaman kazanmalıdır, Bugün düşman kapımıza dayandı. Her an üstümüze geliyor. Ancak bizim istediğimiz onurlu bir savaş! Bizim silahlarımız şerefimiz, cesaretimiz ve haklılığımızdır.

Biz zalim değiliz, savunmasız insanlara bomba yağdıranlardan değiliz; Savaşı kuralına göre oynarız, insanlığa saygı duyarız. Bizim için zafer, masumlara zarar vermeden kazanılan bir zaferdir. Tarih boyunca adil olanlar kazanmıştır; adaletsizlikle hüküm sürenlerin sonu hep hüsran olmuştur.

Zalimler tonlarca bomba bırakabilir, masum çocukları yetim bırakabilir; ama bizim yüreğimizdeki inanç onları yenecek. Adaletin kılıcı biziz. Bize zulmedenlere karşı duracağız, fakat asla masumların kanını dökmeyeceğiz.

Bu savaş, zalimlerin değil, mazlumların zaferi olacak; İnsanlığın geleceği, adaletin geleceğidir. Biz, tarihe onurlu bir direnişle geçmek istiyoruz. Ve bilsinler ki, son nefesimize kadar vatanı savunacak, özgürlüğümüzü koruyacağız.

Çünkü özgürlük, şeref ve adalet, masumların hakkıdır. Ve biz o hakkı sonuna kadar savunacağız.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.