Dolar 34,7416
Euro 36,5865
Altın 2.958,00
BİST 9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 10°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 13°C
Cum 14°C
Cts 17°C

Şadi Özdemir: Sokak hayvanlarını toplamayacağız

”Serbest Dolaşan Hayvanlar, Sorumlu Sahiplik ve Yerel Yönetimler Çalıştayı”nın
kapanışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ”Sokaktaki hayvanları toplamayı düşünmüyoruz ve istemiyoruz” dedi.

Şadi Özdemir: Sokak hayvanlarını toplamayacağız
30 Eylül 2024 12:04

Bursa Veteriner Hekimler Odası öncülüğünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya, Osmangazi, Nilüfer, Gemlik ve İnegöl Belediyelerinin desteğiyle düzenlenen “Serbest Dolaşan Hayvanlar, Sorumlu Sahiplik ve Yerel Yönetimler Çalıştayı” gerçekleştirildi. İki gün süren çalıştayın ilk gününde, Mudanya Taş Mektep Akademi’de belediyelere bağlı veterinerler, gerçekleştirdikleri çalışmaları ve yeni yasa ile ilgili çözüm önerilerini paylaştılar. Etkinliğin ilk gününe CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Direkçi, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Güleş, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal ile belediyelere bağlı veteriner hekimler katıldı.

Çalıştayda konuşan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sanem Çetiner, Nilüfer Belediyesi’nin bu alandaki örnek uygulamalarına dikkat çekti. Hayvan refahı konusunda öncü bir rol üstlendiklerini vurgulayan Çetiner, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yürürlüğe girmeden önce tesisimizi kurduk. 2003 yılında kurulan tesisimiz, donanımıyla birçok belediyeye örnek oldu” ifadelerini kullandı.

Yeni yasanın getirdiği zorluklara dikkat çeken Çetiner, “Sahiplendirilene kadar hayvanları barındırmak zorunda olduğumuz için, tehlike her geçen gün büyüyor. Kısırlaştırma çalışmalarını sürdüremiyoruz çünkü kapasitemiz doldu ve hasta hayvanları almama şansımız yok” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi olarak hayvan refahı ve veteriner hizmetleri konusunda öncü çalışmalarına devam edeceklerini belirten Çetiner, tüm paydaşları ortak çözümler üretmeye davet etti.

RAPOR PAYLAŞILDI

Çalıştayın ikinci gününde düzenlenen değerlendirme toplantısında, ilk günkü çalışmanın raporu kamuoyuyla paylaşıldı. Düzenlenen basın toplantısına Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı.

Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, hayvanları toplamaktan yana olmadıklarını dile getirdi. Başkan Özdemir, durumun mali tarafına da dikkat çekerek şunları söyledi: “Sokak hayvanları için çalışmaların devam ettiği büyük bir alanımız var. Buraya bir ameliyathane yapılması lazım. Nilüfer Belediye Meclisi Hayvan Hakları Komisyonumuz ile bu konudaki projeleri paylaştık ve bağışçılarla bu işi çözebilir miyiz diye bakıyoruz. 100 milyon TL gibi bir rakam lazım. Çözüm bulmaya çalışıyoruz. Şu konuda netiz; biz hiçbir şekilde sokak hayvanlarını toplamayı düşünmüyoruz ve istemiyoruz”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.