Dolar 34,2697
Euro 37,6291
Altın 2.917,77
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 27°C

Otomobilde 6 Ay – 6 Bin Km kısıtlaması 2025’e kadar uzatıldı

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe adil rekabeti sağlamak ve spekülatif fiyat oluşumları ile stokçuluk faaliyetlerini önlemek amacıyla yeni düzenlemelerini duyurdu.

Otomobilde 6 Ay – 6 Bin Km kısıtlaması 2025’e kadar uzatıldı
27 Haziran 2024 15:08

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ikinci el motorlu kara taşıtlarının pazarlanması ve satışında uygulanan “6 Ay – 6 Bin Kilometre” kısıtlamasının süresinin uzatılmasına karar verildiği belirtildi.

Bu kapsamda, ticaretiyle uğraşan yetkili satıcılar ve bireyseller tarafından, taşıtların ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden doğrudan veya dolaylı olarak pazarlanması veya satışının 1 Ocak 2025 tarihine kadar yapılamayacağı vurgulandı. Ayrıca, güncel satış fiyatının üzerinde ilan yoluyla ikinci el satış yapılmasının da aynı tarihe kadar yasaklandığı ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı‘nın yapılan düzenlemeler ve denetimler neticesinde, sıfır taşıtların ikinci el olarak sunularak haksız kazanç sağlanmasının önüne geçildiği, bu sayede sıfır araç arzının arttırılarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşım imkanı sağlandığı vurgulandı. Ayrıca, spekülatif fiyat artışlarının önlenerek tüketici mağduriyetlerinin azaltıldığı belirtildi.

Bu yeni düzenlemelerin, hem tüketicilerin lehine fiyat istikrarını sağlamak hem de sektörde adil ve dengeli bir piyasa yapısı oluşturmak amacıyla titizlikle uygulanacağı ve gerektiğinde ilave tedbirlerin alınabileceği ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.