Dolar 34,2668
Euro 37,6211
Altın 2.882,85
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Az Bulutlu
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 19°C

Otizm Konfederasyonu Heyeti, Cevdet Yılmaz ile görüştü

Otizm Konfederasyonu heyeti, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile otizmli bireylerin acil ihtiyaçları üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir görüşme yaptı.

Otizm Konfederasyonu Heyeti, Cevdet Yılmaz ile görüştü
2 Eylül 2024 12:45

Otizm Konfederasyonu heyeti, 29 Ağustos 2024 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Heyette, 20. Dönem Milletvekili ve İlci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nedim İlci, Konfederasyon Başkanı Ergin Güngör, Başkan Yardımcıları Canan Cihan, Özgül Gürel ve Veysel Şahin yer aldı.

Görüşmede, Mart 2020’de yayımlanan TBMMDown Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları’ Araştırma Komisyonu Raporu’ndaki önerilerin kanunlaştırılması ana konu olarak ele alındı. Tartışılan başlıca konular arasında bakım hizmetlerindeki sorunlar, acil çağrı ekipleri ve yatılı psikiyatri birimlerinin oluşturulması, orta-ağır otizmli çocuklar için meslek elemanları yetiştirilmesi, mesleki eğitim ve istihdam, Otizm Eylem Planı’nın takibi, otizmin yaygınlık oranı, erken tanı ve özel eğitimin önemi yer aldı.

Görüşmenin sonunda, konfederasyon danışma kurulu uzmanları ve sivil toplum temsilcilerinin katkılarıyla hazırlanan iki tasarı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a sunuldu. Bu tasarılar, otizmli bireyler için bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulmasını öngören “Belediye Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı” ve otizmli bireylerin istihdamını artırmayı amaçlayan “Otizmli Bireylerin İstihdamının Artırılmasını amaçlayan kanun tasarısı” olarak belirlendi. Tasarıların hayata geçirilmesi için destek talep edildi.

Cevdet Yılmaz, paylaşılan konuları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ile görüşüp olgunlaştıracağını ve bizzat takip edeceğini belirtti. Mart 2020’de yayımlanan raporun hayata geçirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar, Temmuz 2023’te Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile başlamış, Mayıs 2024’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Av. Ahmet Aydın ile devam etmişti. Haziran 2024’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile sürdürülen görüşmeler, bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile devam etti. Çalışmalar, otizmli bireyler ve ailelerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak sürdürülecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.