Dolar 34,2592
Euro 37,6364
Altın 2.916,34
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
27°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 25°C

Orhangazi Tarım A.Ş. ilk siyah inci zeytin hasadını yaptı

Orhangazi Belediyesi Tarım A.Ş., Hürriyet Mahallesi’ndeki zeytinliklerde ilk siyah inci zeytin hasadını gerçekleştirdi.

Orhangazi Tarım A.Ş. ilk siyah inci zeytin hasadını yaptı
23 Eylül 2024 12:57

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, zeytin hasadıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl kurduğumuz Tarım A.Ş. ile ilçemizde tarıma yönelik önemli projelere imza atmayı hedefliyoruz. Hem belediyemize ait zeytinlikleri ve tarım arazilerini verimli şekilde değerlendireceğiz hem de vatandaşlarımızla iş birliği yaparak yeni projeler üreteceğiz. Bu kapsamda haziran ayında yaptığımız buğday hasadının ardından ilk zeytin hasadımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Tarım A.Ş. hem belediyemize ekonomik katkı sağlayacak hem de ilçemizin tarım potansiyelini daha da artıracaktır,” dedi.

İlk Buğday Hasatı Haziranda Yapıldı

Tarım A.Ş., geçtiğimiz aylarda buğday hasadını başarıyla tamamlayarak, şimdi de zeytin üretimine adım atmış durumda. Belediyenin sahip olduğu tarım arazilerinin daha verimli hale getirilmesi ve ilçe ekonomisine katkı sağlanması amacıyla kurulan şirket, ilerleyen dönemde farklı tarımsal faaliyetlerle çalışmalarını geliştirecek. Başkan Aydın, belediye olarak tarım ve üretim faaliyetlerine verdikleri önemi vurgularken, bu tür projelerle hem belediyeye gelir sağlanacağını hem de ilçedeki tarım sektörünün destekleneceğini belirtti. Orhangazi’nin tarım potansiyelini daha etkin kullanmak için Tarım A.Ş.’nin yeni projelerle ilçeye katkı sağlamaya devam edeceği ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.