Dolar 34,2697
Euro 37,6291
Altın 2.917,77
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 27°C

Orhaneli’de Aile Destek Merkezi’nin açılışı yapıldı

Bursa Orhaneli ilçesinde Aile Destek Merkezi (ADEM) binasının açılışı yapıldı.

Orhaneli’de Aile Destek Merkezi’nin açılışı yapıldı
29 Temmuz 2024 16:27

2010 yılında kapsamlı bir restorasyon sürecinden geçen ve Bursa Uludağ Üniversitesi’ne tahsis edilen tarihi mektep binası, artık yeni bir işlevle topluma hizmet edecek. Orhaneli Kaymakamlığı’nın öncülüğünde başlatılan proje ve iki kurum arasında yapılan protokol sayesinde bina, Aile Destek Merkezi olarak kullanılacak.

Açılış töreni, bölge protokolünün geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Orhaneli Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna, Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, Orhaneli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ertuğrul Tunca, ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tayır’ın yanı sıra, çeşitli kurum amirleri, ADEM öğretici hocaları ve merkezde eğitim gören kadınlar da etkinlikte yer aldı.

Açılış töreninde konuşan Orhaneli Kaymakamı Tuna, “Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlatmış olduğu proje ile kadınlarımızın mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olmak, kadınlarımızla devlet-millet kaynaşmasını sağlamak amacıyla ADEM projesi 2023 yılından itibaren ilçemizde uygulanmaya başlandı. İlk olarak 2011 yılında Güneydoğu Anadolu da faaliyete başlayan Aile Destek Merkezleri projesi yürüttüğü başarılı faaliyetler çerçevesinde ülkemizin diğer bölgelerinde de açılmış olup sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Kurslara katılan kadınlarımız ücretsiz malzeme desteğinden faydalanırken, koruyucu, önleyici eğitimlerin yanında birçok kurumla işbirliği içerisinde yürütülen eğitim faaliyetleri neticesinde sosyal hak ve ödevlerini öğrenerek bilinçli fertler olarak ülkemizin gelişmesine katma değer sunmaktadır” diye konuştu.

Orhaneli‘nin tarihi Taş Mektep binasında düzenlenen kurslarda bir yıl boyunca eğitim gören kadınların el emeği göz nuru ürünleri sergilendi. Kadınların yapmış olduğu amigurumi bebekler ise Bursa çocuk esirgeme kurumundaki çocuklara hediye olarak gönderilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.