Dolar 34,2603
Euro 37,6318
Altın 2.880,16
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Çar 27°C
Per 30°C
Cum 24°C
Cts 20°C

Okullarda kayıt süreci: Kurayla belirlenecek

Bu yıl ilkokula kayıtlı öğrencilerin sınıf ve öğretmenleri, 28-30 Ağustos tarihlerinde e-Okul üzerinden kura yöntemiyle belirlenecek.

Okullarda kayıt süreci: Kurayla belirlenecek
8 Ağustos 2024 18:53

Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuda gerekli önlemlerin alınması için valiliklere resmi yazı gönderdi.

Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 11. maddesinde “İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir.” ve “Ortaokul ve imam-hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir.” hükümlerinin yer aldığı hatırlatıldı.

5. SINIF ŞUBELERİ E-OKUL’DAN BELİRLENECEK

İlkokul ve ortaokulun ilk sınıflarına kaydı yapılan veya nakil olan öğrencilerin şube ve öğretmenleri, e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nca gönderilen yazıda, ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin belirlenmesine yönelik iş ve işlemlerin “Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge” hükümleri doğrultusunda yürütüleceği hatırlatıldı.

Bu kapsamda, öğrencilerin şubelerinin ve 1. sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine ilişkin iş ve işlemlerin, ilgili yönergenin 8. maddesinde belirtildiği üzere 28-30 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklandı. Yönergenin “Kura işleminden önce yapılacak iş ve işlemler” başlıklı 7. maddesinde belirtilen işlemlerin zamanında ve doğru şekilde yapılmasının önemi vurgulandı.

Yönetmelik ve yönerge hükümlerine azami özen gösterilerek yapılacak iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık oluşmaması için valiliklerce tüm tedbirlerin alınması istendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.