Dolar 34,2592
Euro 37,6364
Altın 2.916,34
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
27°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 25°C

Nazım Hikmet, ölümünün 61. yılında anıldı

Dünya şairi Nazım Hikmet, ölümünün 61. yılında Keles’in Kıranışıklar Köyü’nde düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı.

Nazım Hikmet, ölümünün 61. yılında anıldı
25 Haziran 2024 13:41

Bursa‘nın Keles ilçesine bağlı Kıranışıklar Köyü, ünlü şair Nazım Hikmet’i ölümünün 61. yılında unutmadı. Köy mezarlığına 2012 yılında Nazım Hikmet için çınar dikip mezarının köylerine getirilmesi için kampanya başlatan Kıranışıklar Köyü sakinleri, bu anlamlı günde bir anma töreni düzenledi.

Nazım Hikmet‘in hapishane arkadaşı Ahmet Atak’ın da memleketi olan Kıranışıklar Köyü, ünlü şairi anmak için bir araya geldi. Kıranışıklar Mahallesi Muhtarlığı tarafından köy mezarlığında düzenlenen anma törenine; CHP Bursa İl Başkan Vekili İsmail Altay, Nilbel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi İbrahim Mart, Nilbel A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Sefa Can Ertan, NİLKOOP Başkanı Süleyman Ayyılmaz, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, TKP İl Temsilcisi Raif Yiğit, CHP Keles İlçe Başkanı Cevat Acar ve ilçe yöneticileri, CHP Nilüfer İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Budak ve köy sakinleri katıldı.

Köyün siyasi yapısı ve geçmiş kahramanlıkları ile ilgili bilgi veren Kıranışıklar Dernek Başkanı Esat Göksu “Nazım gibi yaşayan, Nazım gibi düşünen insanların olduğu köyde Nazım’ın anısını yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. Köyümüz tüm tarihi boyunca baskıcı iktidar partilerini her seçimde sonuncu yaparak Nazım’a layık bir demografik yapı sergilemiştir” dedi.

Nilbel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi İbrahim Mart, Nazım Hikmet’in 13 yıl süren Bursa hapis hayatında önemli eserlerini Bursa’da kaleme aldığını hatırlattı. “Bu kent Nazım’a sahip çıktı” diyen Mart, Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin 2024 yılını “Nazım Hikmet yılı” ilan ettiğini ve bu yıl boyunca Nazım Hikmet’le ilgili önemli etkinliklerin düzenleneceğini belirtti. Mart, konuşmasının sonunda Nazım Hikmet’in ‘Vera’ya’ isimli şiirini okuyarak duygu dolu anlar yaşattı.

Etkinliği düzenleyen, katılan ve emeği geçen herkese teşekkür eden Mart, Nazım Hikmet’in mirasının yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

Nazım Hikmet’in cezaevi arkadaşı Ahmet Atak‘ın oğlu Nazım Atak ve Fevzi Kavuk’un oğlu Senayi Kavuk, babalarının Nazım’la ilgili anılarını paylaşarak törene duygusal bir boyut kattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.