Dolar 34,2721
Euro 37,6826
Altın 2.920,83
BİST 9.093,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Az Bulutlu
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 19°C

Mehmet Şimşek enflasyon hakkında açıklama yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun gelecek yıl 10’lu seviyelere düşmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Mehmet Şimşek enflasyon hakkında açıklama yaptı
20 Haziran 2024 14:54

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’nin enflasyonla mücadelede önemli adımlar attığını ve önümüzdeki yıllarda belirgin bir düşüş beklediğini vurguladı. Şimşek, Türkiye‘nin enflasyonunun bu yıl düşük 40’lı ya da yüksek 30’lu seviyelere inebileceğini belirterek, gelecek yıl orta onlu seviyelere ve sonraki yıl tek haneli seviyelere gerilemesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek’in değerlendirmelerine göre, Türkiye ekonomisi sürdürülebilir ve güçlü bir dezenflasyon sürecinin eşiğinde bulunuyor. Piyasaların da Türkiye’nin aldığı tedbirlerin enflasyonu kontrol altına alacağına ve düşüreceğine inandığını belirten Şimşek, bu yönde atılan adımların etkisini göstermeye başladığını ifade etti.

Londra‘da Chatham House düşünce kuruluşunun düzenlediği bir etkinlikte konuşan Şimşek, “Enflasyon bu yıl düşük 40’lı ya da yüksek 30’lu seviyelere inebilir. Gelecek yıl orta onlu seviyelere ve bir sonraki yıl da tek haneli seviyelere gerileyebilir” dedi.

Şimşek, “Piyasalar da oluşturduğumuz programın enflasyonu dizginlememizi ve düşürmemizi sağlayabileceğine inanmaya başlıyor” ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin stratejik ortağının AB olduğunu ve bu çerçevede AB ile ilişkilerin önemli olduğunu vurguladı.

Şimşek’in Londra temasları cuma gününe kadar devam edecek.

Yatırım bankaları JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize edilen toplantılar kapsamında Şimşek, yüzlerce yatırımcıyla bir araya geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.