Dolar 34,2595
Euro 37,6018
Altın 2.926,81
BİST 9.158,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 25°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C

MEB bir yılda hayata geçirilen projeleri yayımladı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Haziran 2023-Haziran 2024 tarihleri arasında hayata geçirilen projeleri içeren bir yıllık bülteni yayımladı.

MEB bir yılda hayata geçirilen projeleri yayımladı
23 Haziran 2024 12:59

Öğretmenler Odası Buluşmaları’ndan sınıf tekrarının yeniden uygulanması ve devamsızlık affının kaldırılmasına, açık liselere geçişin zorlaştırılmasından müfredat değişikliklerine kadar birçok yeni düzenlemeyi kapsamaktadır.

Yıllık Bülten Yayınlandı

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan bülten, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm birimlerce hayata geçirilen projeleri içermektedir. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bültenin sunuş yazısında, eğitimin çok yönlü bileşenleri içeren bir sistemler bütünü olduğunu belirtti.

Bakan Tekin’in Mesajı

Bakan Tekin, öğrencilerin millî ve manevi değerler çerçevesinde donanımlı bireyler olarak yetişmesini hedeflediklerini vurgulayarak, “Öğrencilerimizin Türkiye Yüzyılı’nda Anadolu’dan dünyaya, insanlığın gelişimine katkı sağlayacak evrensel nitelikte fikirler üreteceğine ve geleceğe yön vereceğine olan inancımız tamdır. Tüm insanlığa yeni yollar sunacak öğrencilerimizin yetkin ve erdemli bireyler olarak yetişmeleri için daima yanlarında ve destekçisi olacağız.” dedi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Bültenin sunuş yazısında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne de değinen Bakan Tekin, modelin gücünü milletin tarihinden, medeniyetin yazgısından, bilimden, inançlardan ve değerlerden aldığını belirtti. Tekin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hedeflerimize ulaşmak için maarifin en güçlü argümanı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Eğitimde Yeni Vizyon

“İstiklalden istikbale, Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek nesiller yetiştirme vizyonu, kararlılıkla yürüdüğümüz bu yolda bize aydınlık bir istikameti işaret etmektedir.” diyen Bakan Tekin, hazırlanan bültenin Bakanlığın merkez teşkilatı birimlerince son bir yıl içinde hayata geçirilen çalışmalardan bazılarını içerdiğini belirtti. Başarıya dair her ne varsa, eğitim paydaşlarının bu hususta büyük rolü olduğuna vurgu yapan Tekin, tüm paydaşlara gayretleri ve emekleri için teşekkür etti.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı bu bülten, eğitimde hayata geçirilen projeler ve düzenlemeler hakkında kapsamlı bilgi sunarak, geleceğe yönelik atılacak adımların temelini oluşturmaktadır.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.