Dolar 34,2516
Euro 37,6309
Altın 2.887,56
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Çar 26°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 20°C

Mali Müşavirlerden çözüm çağrısı

Mali müşavirler, uzun süredir çözüm bekleyen taleplerini bir kez daha dile getirmek için toplandı.

Mali Müşavirlerden çözüm çağrısı
19 Ağustos 2024 14:58

Ülke genelinde yapılan eylemler ve basın açıklamalarına rağmen, mali müşavirler sorunlarına olumlu bir yanıt alamadıklarını belirtti. Meslektaşlar, taleplerinin yetkililer tarafından dikkate alınmasını talep ediyor.

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Turgut Bahadır, meslek mensuplarının pandemi döneminde dahi büyük özveriyle çalıştığını ve devlet gelirlerine katkıda bulunduklarını hatırlatarak, taleplerinin sürekli olarak göz ardı edildiğini ifade etti. Bahadır, özellikle enflasyon düzeltmesi ve vergi yükleri konusundaki sorunlara dikkat çekti. Enflasyon düzeltmesinin yıllık olarak uygulanması gerektiğini vurgulayan Bahadır, geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesinin uygulanamayacağını belirtti.

Mali müşavirlerin karşılaştığı bürokratik zorluklar ve angaryaların azaltılması gerektiğini söyleyen Bahadır, beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi gerektiğini de ekledi. Ayrıca, asgari ücret tarifesinin günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bahadır, hükümetin mali müşavirlerin iş yükünü artıran yeni düzenlemeler getirmesi ve katkı payı gibi ek yükler getirmesi durumunda meslektaşlarının daha da zor durumda kalacağını söyledi. Meslektaşlarının yaşadığı stres ve sağlık sorunlarına dikkat çeken Bahadır, insanca yaşam hakkının mali müşavirler için de geçerli olduğunu ifade etti.

Bahadır, mali müşavirlerin ve küçük işletmelerin karşı karşıya kaldığı ekonomik sıkıntıların çözülmesi için yetkililerden acil çözüm beklediklerini belirterek, haklı taleplerinin hem meslek camiasının hem de ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.