Dolar 34,2721
Euro 37,6826
Altın 2.920,83
BİST 9.093,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Az Bulutlu
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 19°C

Kızılay’ın yurt içi ve yurt dışında kurban kesimleri başladı

Türk Kızılayı, gelenekselleşen vekaletle kurban kesim kampanyası çerçevesinde Türkiye dahil olmak üzere 20 ülkede hedeflediği 128 bin kurban hissesine ulaştı. Özellikle Gazze için ayrılan bölüm, hayırseverlerin büyük ilgisi üzerine ek kotayla genişletildi. Kızılay ekipleri, bayramın ilk günü itibarıyla yurt içinde ve üç kıtada 19 ülkede kesim işlemlerine başladı.

Kızılay’ın yurt içi ve yurt dışında kurban kesimleri başladı
16 Haziran 2024 17:20

Türk Kızılayı, 18 yıldır başarıyla uyguladığı ‘Kızılay Kurban Modeli’yle toplumun her kesiminden ihtiyaç sahiplerine ulaşan her bir kurbanın bereketini yıl boyunca yaşatmayı hedefliyor. Bu yıl da “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla yürütülen vekaletle kurban kesim kampanyasına hayırseverler büyük ilgi gösterdi. Kızılay, bu kampanya kapsamında bayram namazının ardından Türkiye’nin yanı sıra Asya, Afrika, Ortadoğu ve Balkanlar’daki 19 ülkede kesim işlemlerine başladı.

Toplam 20 ülkede vekaletle kesilecek kurbanlarla yaklaşık 3,8 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, yurt içindeki kesimlerden elde edilen kurban paylarını kavurma konserveleri haline getirerek sadece bayram günlerinde değil, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Yurtdışında gerçekleştirilen kesimlerde ise kurban etleri soğuk zincir korunarak anında ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Yurt içinde kesilen kurbanlar Et ve Süt Kurumu başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen tedarikçileriyle iş birliği içinde modern kombinalarda, hijyen kurallarına ve İslâmi şartlara uygun olarak kesilip konserve haline getiriliyor. Kızılay, bu yıl özellikle deprem bölgesindeki afetzede ailelere odaklanarak hazırlanan kavurma konservelerinin büyük bir bölümünü bu bölgelere dağıtacak. Aynı zamanda konserveler, ülke genelindeki Kızılay aşevlerinde ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olarak sunulacak.

Gazze’deki çatışma mağdurları için özel bir planlama yapan Kızılay, bu bölgedeki yardımların geçişiyle ilgili yaşanan aksamaları dikkate alarak uzun ömürlü kavurma konservesi çözümünü devreye soktu. Hayırseverlerin yoğun ilgisi üzerine Gazze için ek kotayla genişletilen kurban kampanyasında Türkiye’de kesilen kurbanlıklardan hazırlanacak yaklaşık 400 bin kavurma konservesi, İyilik Gemileri aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılacak.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.