Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 7°C
Hafif Kar Yağışlı
Bursa
7°C
Hafif Kar Yağışlı
Paz 8°C
Pts 8°C
Sal 10°C
Çar 12°C

Kastamonu’da büyükbaş hayvanların sağlığı akademisyenlere emanet

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde bir yıldır hizmet veren Hayvan Hastanesi’nde görev alan uzman ekip, kedi, köpek, kuş gibi hayvanların yanı sıra büyükbaş hayvanları da ameliyat ederek sağlığına kavuşturuyor.

Kastamonu’da büyükbaş hayvanların sağlığı akademisyenlere emanet
6 Mayıs 2024 13:49

Köylerden Kastamonu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne kamyonetle getirilen büyükbaş hayvanlar, akademisyenlerden oluşan uzman ekip tarafından belirli bir ücret karşılığında ameliyat ediliyor. Ameliyatlara, akademik personelin yanında Veteriner Fakültesi öğrencileri de eşlik ediyor. Bu sayede, geleceğin veterinerleri olan öğrenciler de uygulamalı eğitim alıyor.

Aylık 80-90 hayvanın muayenesi yapılıyor

Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tarık Şafak, aylık 80-90 civarında hayvanın muayenesini yaptıklarını ve bu sayının yaklaşık 10-15’ini büyükbaş hayvanların oluşturduğunu belirten Şafak sözlerine şöyle devam etti:

“Ahır ve saha şartlarında bazı hastalıklara müdahale etmek, çeşitli operatif müdahaleleri gerçekleştirmeyi imkansız kılıyor. Kritik vakalar, veteriner hekim arkadaşların işin içinden çıkamadığı bazı olgular ise bizim buraya geliyor. Teşhis-tedavi ve operatif müdahaleleri biz burada gerçekleştirmekteyiz. Bu aynı zamanda vatandaşa katkı sunan bir sektör. Vatandaşın karlılığının yanı sıra buradan mezun olacak arkadaşlar için de çok güzel bir uygulama sahası oluyor. Öğrencilerimize burada hayvanları görerek, dokunarak, hissederek, tedavilerine bizzat katılarak donanımlı şekilde mezun olmaları için güzel bir fırsat sunuluyor.”

Daha çok insana ulaşmayı hedefliyoruz

Şafak, genellikle durumu daha ağır büyükbaşların kendilerine getirildiğini anlatarak, “Beklentimiz, aylık baktığımız hayvan sayısının daha da artması. Hedefimiz daha çok vatandaşa ulaşabilmek, vatandaşın sorunlarına çözüm bulabilmek. Bu çözümlerle vatandaşlarımızı memnun edip ekonomik beklentilerini, gelirlerini en üst düzeye çıkarmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Amaç: Hayvan yetiştiriciliğine katkı sağlamak

Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Doğan ise her tür ırktan ve yaştan hayvanın sağlık hizmetini yürüttüklerini dile getirdi.

Kedi ve köpeğin yanında ülke ekonomisine katkı sağlamak için büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için de hizmet sunduklarını ifade eden Doğan, “Birçok köyden gelmeye başladılar. Biz burada gerekli tedaviyi sağladıktan sonra memnun şekilde ayrılıyorlar. Onlar da biz de memnunuz. Sağlık hizmetimiz bütün hayvanlar için geçerli. Bundan sonraki süreçte daha fazla hasta gelsin, daha fazla tedavi sağlayalım. Hayvan yetiştiriciliğinde ülkemize katkımız olsun istiyoruz.” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.