Dolar 34,2279
Euro 37,4587
Altın 2.869,30
BİST 9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Çok Bulutlu
Bursa
27°C
Çok Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 21°C
Paz 22°C

İMO basın toplantısında kentin sorunları ele aldı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Şube Komisyonları ile bir araya gelerek yaptıkları çalışmaları, mesleği, meslektaşlarını ve kent sorunları için hedeflerini aktardığı basın toplantısı düzenlendi.

İMO basın toplantısında kentin sorunları ele aldı
8 Haziran 2024 13:41

İMO Bursa Şubesi‘nin Şube Komisyonları ile bir araya gelerek yaptıkları çalışmaları, mesleği, meslektaşlarını ve kent sorunları için hedeflerinin aktarıldığı basın toplantısı Ramada Otel’de gerçekleştirildi. İMO Bursa Şubesi 19.Dönem Yönetimi olarak ikinci basın toplantısında bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek sözlerine başlayan İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Atilla Erdem şu ifadeleri kullandı:


“Bizler 11 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurulumuzun ardından 23 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen devir teslim töreni ile Oda yönetimimizi üstlenerek çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Aradan geçen 3 ay gibi kısa bir sürede 94 adet etkinliği gerçekleştirmenin yanı sıra Odamızın tıpkı eski günlerde olduğu gibi etkin ve etkili bir Oda olması için tüm gayretimiz ve samimiyetimizle çalışıyoruz.

Elbette bu bir ekip işi. Başta Yönetim Kurulumuz, geçmiş dönem yöneticilerimiz, Oda çalışanlarımız ve birazdan sizlerle takdim edeceğim komite üyelerimiz ile birlikte Bursa’nın kentsel dönüşümden ulaşıma, içme suyundan sağlıklı bir kentin tesis edilmesine kadar, Odamızın ilgi ve uzmanlık alanına dahil her konuda söz söyleyecek ve çözümler üreterek ilgili makamlarla paylaşacağız. Yeri gelecek itiraz edeceğiz, yeri gelecek destek vereceğiz. Bilimin ışığında, Bursa halkının menfaatlerini önceleyerek doğru bildiğimizi söylemekten ve doğru olanın yanında durmaktan kaçınmayacağız.

KENTİMİZİN SORUNLARINA VİZYONER YAKLAŞIM


Öncelikle belirtmek isterim ki Bursa, mutlaka dirençli şehir, tarım, turizm, tarih ve sanayi ile büyüyen bir şehir vizyonu ile şekillenmelidir. Bunlardan birini önceleyip diğerlerini geri planda kesinlikle tutmamalıyız. Bu çerçevede Ulaşım Master Planı ve Kent Anayasası şehrimizin bu dinamikleri içinde eşit derecede öncelenerek ve bir an önce hazırlanmalıdır. İşte İMO Bursa Şubesi’nde birazdan sizlere takdim edeceğim komitelerimizle oluşan bu dev kadro, kent sorunlarını, meslek ve meslektaşlarımızın problemlerini bilmekte, hem meslek hem de meslektaşlarımızın ve de kentimizin sorunlarına bu vizyoner yaklaşımla çözüm önerileri üretmek adına bir araya gelmiştir. En kısa zamanda komitelerimiz çalışmalarını tamamlayacak ve İMO Bursa olarak görüş ve çözüm önerilerimizi paylaşacağız.


TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ


‘’Bursa Kent Anayasası’’ olarak düzenlenecek 1/100.000 Çevre Düzeni Planı çerçevesinde bu kentin sakinleri ve sahipleri olarak bizler BURSA adına şu sorulara cevap aramalıyız. Planlı ama doğal kaynakları kontrolsüz bir şekilde tükenen, üreten ama doğa ve tarım alanları yok olan, istihdam sağlayan ama ulaşım problemleri bitmeyen tamamı ile bir sanayi şehri mi? Koruma Kullanma dengesini gözeten sahip olduğu potansiyelleri, geleceği ve dünyanın gelişimini de düşünerek öncelik sırasına göre değerlendirip sonradan pişman olmayacak tercihler yapan bir şehir mi olacaktır? Bu sebeple ’Ben yaptım oldu’larla Bursamıza dışarıdan yapılacak her türlü müdahaleye sessiz kalmayacak, bununla gereken mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz Ve tekrar diyoruz ki ‘Bursa şeffaf bir şekilde Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde ilgili tüm ilçe belediyelerinin, devlet kurumlarının içinde olduğu tüm üniversitelerimizin, meslek odalarının aynı masada toplanıp ortak akılla Bursa vizyonunun belirleneceği Kent Anayasamız acilen hazırlanmalı ve ‘Ben yaptım oldu’lara asla müsaade edilmemelidir. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın pek çok sorunu bulunmaktadır. Zamanı ve yeri geldikçe bunları sizlerle ve sizlerin vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşarak çözüm üretmeye gayret edeceğiz. Bugün TMMOB bünyesinde yaklaşık 170 bin inşaat mühendisi bulunmaktadır. Tıpkı geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan ve durduk yerde kendi kendine yıkılan bina vakasında olduğu gibi insan hayatını doğrudan ilgilendiren olumsuzlukların yaşanmaması için mühendislik biliminin ne kadar önemli olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum. Doğrudan insan hayatı ve ardından yaşam kalitesi ve konforu için son derece önemli olan mesleğimizi layıkıyla yerine getirebilmek için üyelerimizin mesleki, kişisel ve ekonomik gelişimine katkı koyabilmek için tüm gücümüzle çalışacağımızı bilmenizi istiyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.