Hulusi Akar: “Türkiye, Artık Söz Geçiren Bir Ülke”
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve 28. Dönem Milletvekili Dr. Hulusi Akar, Bursa Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Türkiye’nin Savunma ve Güvenlik Meseleleri” başlıklı konferansına katıldı.
Konferansa AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Ayhan Salman ve Mustafa Yavuz, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı, Ramazan Solmaz, kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, Eski Milli Savunma Bakanı ve 28. Dönem Milletvekili Dr. Hulusi Akar Bursa Teknik Üniversitesi Turkuaz Salonda ‘Türkiye’nin Savunma ve Güvenlik Meseleri’ nin konuşulduğu konferansa başlanmadan önce TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, etkinliğe katılanları selamlayarak ve öğrencilere başarı dileklerini ileterek sözlerine başladı. Akar, “Hepinizin emeklerinizin karşılığını alarak, bizlere umut verecek sonuçlar elde etmenizi temenni ediyorum. Unutmayın ki, her şeyin temeli bilgi üretimidir. Bu süreçte en önemli rol, üniversitelerimize aittir. Sizlerden büyük beklentilerimiz var” ifadelerini kullanarak öğrencilere hitap etti.
“TEKNİK AÇISINDAN GELİŞMELİYİZ”
BTÜ’nün girişimcilik ve yenilikçiliği bir slogan haline getiren bir üniversite olmasının son derece kıymetli olduğunu ifade eden TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Hulusi Akar, ”Geleceği tahayyül etmeliyiz. Teknik, siyasi, askeri ve ekonomik bakımdan hazırlanılmalı, neler yapabiliriz diye düşünerek planlarımızı oluşturmalıyız. Ülkemiz için teknik açıdan ne gerekiyorsa yapmalıyız. Bu süreçlere sizlerde dahil olmalısınız” dedi.
“GÜVEN VE İNANÇLA BAŞARACAĞIZ”
Gelişimin, bilgi üretimiyle başladığını vurgulayan Akar, “Gençler bunun için en önemli yer üniversiteler. O yüzden sizden çok şey bekliyoruz. Bugün bu konuları savunma ve güvenlik açısından ele alacağız. Ülkenin varlığını sürdürebilmesi için ülkenin bekası önem taşımaktadır. Türkiye için söylenebilecek şey, Türk olmak zor çünkü bütün dünyayla savaşmak zorundasınız ama Türk olmamak daha zor o zaman Türkle savaşmak zorundasınız. Bu inançla güvenle çalışmalarımızı yapacak ve başaracağız” şeklinde konuştu.
“BİRLİK VE BERABERLİKLE DAHA FAZLA ÜRETECEĞİZ”
Öğrencilerin meraklarını gidermek amacıyla konuşan Akar, savaşların üçe ayrıldığını ifade etti. Akar, “İlki hazırlıktır sonra savaşın kendisi ve en son yaraların sarılması gelir. Şu an hazırlık aşaması mevcut. Herkes görüşüyor hazırlanıyor ancak bu dönemde iletişim ve ulaşımın bu kadar süratli olduğu zamanda tetiğe basmak yürek ister. Taraflarda bu anlayıştan dolayı oldukça ihtiyatlı ilerliyorlar. Peki ne yapacağız, birliğimiz beraberliğimiz ve üretimimiz önemli bunun peşinden gideceğiz” ifadelerini kullandı.
“SAVUNMA VE GÜVENLİK EĞİTİMLE GÜÇLENECEK”
Savunma ve güvenlik konularına değinen Hulusi Akar, “Savunma ve güvenlik için birlik olmalı ve o milleti geliştirmeliyiz. Bu da eğitimden geçer. Savunma sadece top tüfek değildir sosyal yapı çok önemlidir. Hepimiz önce insanız diğer taraftan mensup olduğumuz ülkenin vatandaşıyız. Bu bilinç çocukluktan öğretilmeli ki 85 milyon aynı anda faaliyet gösterebilsin. Biz insanı vatanını seven ve yücelten bir hale getiremediysek savunmamız da güvenliğimiz de tam olmamıştır” ifadelerine yer verdi.
“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ KORUMALIYIZ”
Toplumun yönetilmesinde dinin de önemli bir rolü olduğunu vurgulayan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, “Din ve hayat nedir, kime ve neye benziyorsunuz sorularını sorarak kendimizi bu konularda da geliştirmeliyiz. Gelenek ve göreneklerimizi ihmal etmemek gerekiyor. Bunların hepsi hayatımızın bir parçasıdır. Milli ve manevi değerlerimizi küçük görmeden sahip çıkmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
“KÖKERİMİZE SAHİP ÇIKARAK MİLLÎ MÜCADELE RUHUNU GÜÇLENDİRMELİYİZ”
Söğüt, Çanakkale ve Milli Mücadele ruhuna sahip olunması gerektiğini vurgulayan Hulusi Akar, “Duruşumuzun ne olduğunu fark etmeli ve millet olarakta birlik içinde yürümemiz gerekiyor. Eziklik yok, dik olacağız ama kimseye de diklenmeyeceğiz. Kibirli olmayacağız ama boyunda eğmeyeceğiz, bunları ülkemizin refahı için yapacağız” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE SÖZÜ GEÇEN BİR ÜLKE OLMUŞTUR”
Türk Devleti’nin her zaman sömürgecilik ve emperyalisten uzak durduğunu belirten Başkan Akar, “Bu sayede uzun bir geçmişimiz var. Hala daha bir özne olarak uluslararası arenada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yüzden şu an Türkiye söz dinleyen değil sözü geçen bir ülke olmuştur” dedi.
“TSK’NIN GEREKSİNİMLERİNE YÖNELİK HER ŞEYİ ÜRETEBİLİRİZ”
Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemeleri öğrencilere aktaran Akar,“Zamanında biz parasını verdiğimiz halde mühimmat alamadık. Bunun da ambargo olduğunu söylemediler. Süreci uzattılar ancak artık biz kendi gemimizi silahımızı üretiyor hatta bunları satıyoruz. TSK’nın ihtiyacı olan ne varsa onu üretebilecek seviyeye geldik. Yapamayız diye bir şey yoktur. Gençler azimli gayretli ve inançlı olmalısınız, yapacağız diye diretmelisiniz” şeklinde konuştu.
“PKK, TERÖR ÖRGÜTÜDÜR VE KÜRT HALKININ TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR”
Türkiye Cumhuriyeti’nin tek amacının terörist unsurlarla mücadele olduğunu belirten Akar,“Şu an şehitliklerde Kürdü, Türkü, Çerkezi yan yana yatıyor. Birliğimiz ve beraberliğimizde fitne ve fesata izin vermeyeceğiz. Biz daima kardeşiz, birliğiz ve tek yumruk olarak devam edeceğiz. Terör örgütleri kürt değildir. Onlar terör örgütüdür. Nasıl DEAŞ müslümanların temsilcisi değilse PKK’da bizlerin temsilcisi değildir” ifadelerini yer verdi.
“İSLAMAFOBİ DEĞİL, İSLAM DÜŞMANLIĞI VAR”
Batılılar hobi olarak islamafobi kelimesini çok güzel kullanıyorlar. Bu şeylerin mevzuları gayet güzel bir şekilde ambalajlanıyor ve o ambalajla beraber satışa sunuluyor. İslamofobi diye bir şey yok; İslam düşmanlığı ve karşıtlığı var. Maalesef, batıda bazı bilim insanları, basın mensupları ve siyasiler, İslam’ı ve Müslümanları kötü göstermek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu durum, DEAŞ gibi bazı grupların elinde bulunan araçlarla yayılmakta ve devam etmektedir. Herhangi bir sapkın veya düşüncesiz bir kişi bir iş yapıyor ve bu kişi Müslüman kimliğine sahip. Bu durumda, tüm Müslümanlara karşı bir önyargı oluşuyor. O kadar sapkın insan var, o kadar cinayet işleniyor, o kadar katliam yapılıyor; peki, neden bu kişilerin dilinden bahsetmiyoruz? Hiç Katolik terörist, hiç Ortodoks terörist veya hiç Siyonist Musevi terörist duydunuz mu? Onlar da insanları öldürüyor. Dolayısıyla, buradaki incelikleri görmemiz lazım. Bu durumlara arkadaşların vakıf olup dikkatlice bakmaları gerekiyor. İslam İslam’dır, Müslüman Müslümandır. Bunun ön eki veya son eki yok. Bu konuları karıştırmak, ortalığı karıştırmak için yapılıyor. İslam’ın terminolojisi bellidir; mümin, münafık ve müşrik gibi kavramlar vardır. şeklinde konuştu.
Konferans, Bakan Akar’ın öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla devam etti. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Naci Çağlar’ın hediye takdiminin ardından öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafın ardından son buldu.
Haber: Sultan Denli