Dolar 34,2598
Euro 37,6113
Altın 2.873,11
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
28°C
Hafif Yağmurlu
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 20°C

FIFA World Cup 26 hazırlıkları hızla ilerliyor

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Kanada, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası için Miami’de toplandı. Turnuva, 16 ev sahibi şehirde 48 takım ve 104 maç ile gerçekleştirilecek.

FIFA World Cup 26 hazırlıkları hızla ilerliyor
21 Haziran 2024 12:11

FIFA Başkanı Gianni Infantino ve üst düzey FIFA yetkilileri, 2026 FIFA Dünya Kupası‘nın hazırlıkları için Miami’deki FIFA World Cup 26™ ofisinde toplandı. Toplantıda, Kanada, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan tarihi turnuvanın ilerleme güncellemesi yapıldı.

Turnuvanın 16 ev sahibi şehrindeki hazırlıkların yanı sıra, 48 takımla oynanacak olan turnuvanın operasyonel detayları ele alındı. 11 Haziran 2026’da başlayacak olan turnuvada, 104 maçın oynanacağı stadyumlar ve bu stadyumlarda gerçekleştirilecek etkinlikler de gündemdeki yerini aldı.

FIFA Başkanı Infantino toplantıyla ilgili olarak, “Bugün, 2026 Dünya Kupası hazırlıklarıyla ilgili çok önemli bir toplantı yaptık. Hazırlıklar çok iyi gidiyor ancak farklı ev sahibi şehirlerde pek çok konunun tartışılması gerekiyor” dedi. Şehirlerin, stadyumların yanı sıra taraftar alanları ve festivaller için de planlar yaptığını vurgulayan Infantino, futbolseverlerin bu büyük etkinliği coşkuyla karşılayacağını belirtti.

2016 FIFA Dünya Kupası Kıtalararası Playoff Turnuvası’nda yer alacak takımların tam listesi Mart 2026’da belli olacak. Ayrıca toplantıda, Asya, Afrika, Güney Amerika ve Okyanusya’dan kalan iki takımın belirleneceği eleme süreci de ele alındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.