Dolar 34,2697
Euro 37,6291
Altın 2.917,77
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 27°C

Cemalettin Kani Torun

24 Mayıs 2024 15:32
Cemalettin Kani Torun

CEMALETTİN KANİ TORUN

1959 Artvin doğumlu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Türkiye’nin değişik bölgelerinde doktor olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi’nde doktora yaptı. Marmara Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalıştı.

1996 yılında İngiltere’ye gitti. Orada yaşadığı sırada Doctors Worldwide (Yeryüzü Doktorları) isimli gönüllü yardım kuruluşunun kurucuları arasında yer aldı. 2001 – 2011 yılları arasında Ingiltere’de bu kurumun CEO’luğunu yürüttü.  Bu dönemde ağırlıklı  Afrika kıtasında olmak üzere birçok yardım ve kalkınma projesini yönetti.

  2011 yılında Somali’ye Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. 2014 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 3 yıl boyunca Somali’de çatışma çözümleri ve barışın temini, yardım ve kalkınma  projelerinin yönetimi ve devletin yeniden inşası konularında çalıştı.

2014 yılında Başbakan Başdanışmanlığı görevine atandı. İnsani yardımlar,  yurtdışına yönelik kalkınma yardımları ve Suriye’li sığınmacılar konularında çalıştı.

7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde Bursa’dan milletvekili seçilerek Meclise girdi. Bu dönemde Meclis Dışişleri Komisyonu’nda başkan vekili, ve Avrupa konseyi parlamenterler Meclisi Türk grubunda üye olarak çalıştı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde aday olmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.