Dolar 34,2605
Euro 37,5831
Altın 2.924,29
BİST 9.155,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 25°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C

Bursaspor’dan kamuoyuna duyuru

Bursaspor’dan önemli satış duyurusu.

Bursaspor’dan kamuoyuna duyuru
22 Temmuz 2024 11:53

Bursaspor Kulübü, kendisine ait olan 6.666 m² büyüklüğündeki gayrimenkulün alacaklıların talebi üzerine İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldığını duyurdu. Bu gayrimenkul, üzerinde 200’den fazla gerçek ve tüzel kişi ile banka ve kamu alacaklısının bulunduğu bir alanı içermektedir.

İlk açık ihalede, akaryakıt istasyonu bölümü, ticari kazanç elde edilemeyeceği gerekçesiyle sadece bir firma tarafından 84 milyon 288 bin TL bedelle satın alınmıştır. İşyerleri bölümü ise ikinci ihalede, rekabetçi bir sürecin ardından 95 milyon 591 bin TL bedelle başarılı bir şekilde satılmıştır.

Bu satışlar sonucunda toplamda 179 milyon 879 bin TL gelir elde edilmiştir. Ancak bu meblağın tamamı, icra sürecindeki alacaklılara ödenecektir.

Toplamda 187 milyon 766 bin TL’ye (damga vergisi ve tapu harçları dahil) satılan bu gayrimenkuller için, Bursaspor Kulübü yönetimi alıcı firma ile yapılan görüşmeler sonucunda kamuoyuna açık bir çağrıda bulunuyor: İlgili meblağın üzerine çıkarak kulübümüze daha fazla katkı sağlamak isteyen başka bir alıcı firma, akaryakıt istasyonu ve işyerlerini satın alan firmaya devir edebilecektir. Yani, icra sürecindeki alacaklılara gidecek olan 187 milyon TL’nin üzerine bağış yaparak Bursaspor’a daha büyük bir katkı sunan firma, gayrimenkulu devralabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.