Dolar 34,2694
Euro 37,6470
Altın 2.889,53
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Az Bulutlu
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 19°C

Bursaspor’dan dramatik sezon sonu!

Yeşil beyazlılar, Fenerbahçe Beko’ya karşı istediğini alamadı… Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 29. hafta erteleme maçında Bursaspor İnfo Yatırım, sahasında ağırladığı Fenerbahçe Beko’ya iki uzatma periyodu sonucunda 116-112 mağlup olarak normal sezonu 9 basamakta tamamladı ve play-off oynama hakkı elde edemedi.

Bursaspor’dan dramatik sezon sonu!
13 Mayıs 2024 17:17

TOFAŞ Spor Salonu’nda, tamamı dolu tribünler önünde oynanan maç başa baş geçerken ilk çeyrek 25-25’lik eşitlikle sona erdi. İkinci çeyrekte Fenerbahçe kontrolü eline alırken sarı lacivertliler farkı çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına Bursaspor 51-40 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte harika bir geri dönüşe imza atan, Brown, Gavrilovic ve Mutaf ile sayılar bulan Bursaspor, farkı eritmeyi başarırken son çeyreğe 68-68’lik eşitlikle girildi.

Büyük çekişmeye sahne olan final periyodunda heyecan son ana kadar devam ederken Bursasporlu Anthony Brown’ın 4.6 saniye kala attığı basket sonrasında skor 96-96’ya gelirken Fenerbahçe son hücumu değerlendiremedi ve maç uzatmaya gitti.

Uzatma periyodunda iki takımın yorgunluk belirtiler ortaya çıkarken bu uzatma periyodu da 102-102 eşitlikle sona erdi. İkinci uzatma periyodunda rakibine göre daha fazla hata yapan ve Tarık Biberovic’in sayılarına engel olamayan Bursaspor İnfo Yatırım parkeden 116-112 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla play-off hakkı elde edemeyen Potanın Timsahları, sezonu 14 galibiyet ve 16 mağlubiyetle 9. sırada tamamladı.

Bursa protokolünden tam destek

Bursaspor İnfo Yatırım ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan maça Bursa protokolü de yakın ilgi gösterdi. Vali Mahmut Demirtaş ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursaspor Kulübü Başkanı Sinan Bür, mücadeleyi yerinde takip etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.