Dolar 34,2592
Euro 37,6364
Altın 2.916,34
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
27°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 25°C

Bursa’da şiddetli yağışlar tarımı vurdu

Bursa’da sağanak yağış ovadaki tarım alanlarında binlerce dönüm ekili alanı vurdu.

Bursa’da şiddetli yağışlar tarımı vurdu
5 Temmuz 2024 14:22

Bursa‘da son günlerde meydana gelen şiddetli yağışlar, ova bölgelerinde büyük zarara yol açtı. Sağanak yağışlar özellikle Yenişehir, Gürsu ve Kestel Ovası’nda binlerce dönüm ekili alanı sel suları altında bıraktı. Yenişehir‘in Koyunhisar ve Marmaracık köylerinde ekili tarım arazileri ciddi şekilde zarar gördü. Mısır, ayçiçeği, fasulye ve biber gibi çok sayıda ürün, su altında kalarak hasar gördü.

Gürsu ve Kestel Ovası’nda ise dolu yağışı meyve ağaçlarına büyük zarar verdi. Meyve ağaçlarının bir kısmı dolu nedeniyle zarar gördü ve hasat dönemi öncesinde ciddi kayıplar yaşandı.

Bölgedeki yetkililer, zararın tam boyutunu belirlemek için yağışların durmasını bekliyorlar. Valilik tarafından yapılan uyarıların ardından yaşanan bu doğal afet, köylerde yaşamı olumsuz etkiledi ve tarım sektöründe büyük maddi kayıplara yol açtı.

Yağışların etkisiyle meydana gelen zararların tam olarak tespit edilmesi ve çiftçilere destek sağlanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.