Dolar 34,2601
Euro 37,6198
Altın 2.882,78
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Çar 27°C
Per 30°C
Cum 24°C
Cts 20°C

Sanat dolu 62. Uluslararası Bursa Festivali başlıyor

Bursa, Türkiye’nin en uzun soluklu etkinliği Uluslararası Bursa Festivali’nin 62’ncisine ev sahipliği yapacak.

Sanat dolu 62. Uluslararası Bursa Festivali başlıyor
28 Haziran 2024 13:32

5-31 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, birbirinden ünlü sanatçı ve grupların katılımıyla renklenecek. Festival, Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın konserleriyle 5 Temmuz’da başlayacak ve 31 Temmuz’da Büyük Ev Ablukada konseri ile sona erecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına düzenlenen 62. Uluslararası Bursa Festivali’nin tanıtım toplantısı, Kültürpark Altınceylan Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış, BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, BKSTV Yönetim Kurulu üyeleri, sponsor firmaların temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Bursa Müziğe Doyacak

Uluslararası Bursa Festivali, 5 Temmuz’da Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ile Merinos Park’ta vereceği konserle başlayacak. Festival kapsamında Duble Salih, Ramazan Sesler, Gülcan Altan, İbrahim Yazıcı yönetiminde Pera Flarmoni Orkestrası ile Şevval Sam gibi isimler sahne alacak. Ayrıca, Fatih Erkoç, Kerem Görsev, Feride Hilal Akın, Ahmet Özhan, Anna Maria Jopek, Dedublüman Grubu, Nükhet Duru, Pow Trio, Cenk Erdoğan ve daha birçok sanatçı festivalde yer alacak.

“Festivalimizi Tüm Bursa’nın Festivali Haline Getireceğiz”

Başkan Mustafa Bozbey, festivalin Bursa için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, festivalin tüm şehre yayılmasını hedeflediklerini belirtti. Sanatın ve kültürün şehir için kıymetli olduğunu ifade eden Bozbey, festivalin 17 ilçede kutlanmasının planlandığını söyledi. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın da 36.’sının gerçekleştirileceğini dile getiren Bozbey, tüm sanatseverleri festival coşkusuna katılmaya davet etti.

“Festivali, Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştireceğiz”

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış ise festivalin Bursa’nın kültürel hayatına büyük katkı sağladığını belirterek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Sanatseverleri festivalde unutulmaz anlar yaşamaya çağıran Atış, festivalin Bursa ve Türkiye için anlamlı bir etkinlik olacağını vurguladı.

“Tüm Sanatseverleri, Festivale Davet Ediyorum”

Başkan Bozbey, Bursa’nın dünyada tanınan önemli etkinliklerinden biri olan festivalin önemine dikkat çekerek, Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın da kentin kültür hayatında özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Sanatın birleştirici gücünü vurgulayan Bozbey, festivalin herkes için keyifli ve anlamlı geçmesini dilediğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.