Dolar 34,2697
Euro 37,6291
Altın 2.917,77
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 27°C

Bursa’da her ürün milli servet

Bursa’da Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda, tarım potansiyeli ve çiftçi talepleri ele alındı.

Bursa’da her ürün milli servet
10 Ağustos 2024 13:18

Toplantıda, ilimizdeki tarımsal politikaların genel menfaatlere uygun olarak yürütülmesi için yapılan çalışmalar, çiftçilerin sorunları, talep ve çözüm önerileri gözden geçirilerek atılacak adımlar değerlendirildi.

Vali Demirtaş, ilimiz için önemli ölçüde üretimi gerçekleştirilen başta domates, biber ve taze fasulye olmak üzere tarımsal üretim ayağında yer alan ürünlerin değerlendirilmesi, pazarlanması ve üreticilerimizin mağdur edilmemesi için çalışmaların devam edeceğini belirterek toplantının başta çiftçilerimiz olmak üzere Bursa’mıza hayırlı olmasını diledi.

Vali Demirtaş başkanlığında, İlçe Kaymakamları, İl Tarım ve Orman Müdürü ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla ilimizde üretimi gerçekleştirilen başta domates, biber ve taze fasulye olmak üzere piyasalardaki arz fazlası ürünlerin değerlendirilmesi ve karşılaşılan zorlukların giderilmesi maksadıyla toplantı gerçekleştirildi.

Tarım sektöründe daha güçlü bir iş birliği ve sürdürülebilir çözümler üretmek maksadıyla İlçe Kaymakamları, İl Tarım ve Orman Müdürü, ilgili kurum müdürleri ve iş insanlarının katılımıyla domates üreticileri ile işletmeler arasındaki fiyat ve tedarik zinciri sorunları değerlendirildi. Çiftçilerin ve işletmelerin ortak çıkarlarını gözeterek üretim fazlası ürünlerin çözümü için öneriler ve stratejiler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Vali Demirtaş, “Çiftçilerimiz, işletmelerimiz ve ilgili kurumlarımız ile şehrimizin bu sorununu çözmek için hep birlikte çalışıyoruz” dedi.

Tarım kenti Bursa’mızda üretimi yapılan başta domates ve biber ürünleri olmak üzere üretim fazlası ürünlerin tarlada kalmaması için çiftçilerimize destek olmak adına görüşmeler sürdürülüyor.

Bu doğrultuda yapılan çalışmalar kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürü, Ticaret İl Müdürü ve ilimizde faaliyet gösteren zincir market yöneticileri ile bir araya gelinerek sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi için görüş alışverişinde bulunuldu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.