Dolar 38,0611
Euro 43,4209
Altın 4.072,88
BİST 9.396,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
23°C
Parçalı Bulutlu
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 21°C
Paz 24°C

Bursa UNESCO’dan iki önemli etkinlik duyurusu

Bursa UNESCO Derneği, Bursa’da iki önemli etkinliğin duyurusunu gerçekleştirdi.

Bursa UNESCO’dan iki önemli etkinlik duyurusu
10 Nisan 2025 11:37

BALGÖÇ Dernek Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, “Balkan Göçleri ve Göçmenlerin Kültürel Mirası” temalı panelin detayları ve “Somut Olmayan Kültürel Miras 1. Ulusal Belgesel Film Yarışması” tanıtımı yapıldı.

Toplantıya Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan, RUMELİSİAD Başkanı Murat Evke, BALGÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ve BALKANTÜRKSİAD Başkanı İskender İskenderoğlu katılım gösterdi.

“Balkan Göçleri ve Göçmenlerin Kültürel Mirası” Paneli

Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan, yaptığı konuşmada, Bursa UNESCO Derneği, BALGÖÇ, RUMELİSİAD ve BALKANTÜRKSİAD iş birliğiyle düzenlenecek olan “Balkan Göçleri ve Göçmenlerin Kültürel Mirası” panelinin 12 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Osmangazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Özaslan, panelde Balkan coğrafyasından Türkiye’ye yaşanan büyük göçlerin tarihsel boyutunun ele alınacağını belirtti. 1821 Mora İsyanı’ndan 1989 Bulgaristan zorunlu göçüne kadar uzanan süreçte milyonlarca insanın Türkiye’ye göç ettiğini vurguladı. Bursa’nın tarih boyunca yoğun göç aldığını ve Balkan ve Rumeli kökenli vatandaşların şehir nüfusunun yaklaşık %65’ini oluşturduğunu ifade eden Özaslan, bu nedenle Bursa’nın “Göçmen Bursa” olarak da anıldığını söyledi.

BALGÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan ise Bursa’nın bir göçmen kenti olduğunu yineleyerek, Balkanlardaki göçlere rağmen bölgede hala önemli bir akraba kültürünün var olduğunu dile getirdi. Balkan, panelin Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

Bursa’da Balkan Türklerine Ait Etnografya Müzesi Eksikliği Vurgusu

Emin Balkan, konuşmasında Bursa’nın bir göçmen şehri olmasına rağmen Balkan Türklerine ait bir etnografya müzesinin bulunmamasına dikkat çekerek, yerel ve merkezi yöneticilerden bu önemli eksikliğin giderilmesi için destek beklediğini ifade etti.

RUMELİSİAD Başkanı Murat Evke de panele katılım çağrısında bulunarak müze konusunda BALGÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan’a desteklerini açıkladı. BALKANTÜRKSİAD Başkanı İskender İskenderoğlu ise basın mensuplarının paneldeki kayıtlarının gelecek nesillere aktarılması açısından önemine değinerek tüm vatandaşları panele davet etti.

“Somut Olmayan Kültürel Miras 1. Ulusal Belgesel Film Yarışması” Tanıtımı

Toplantıda ayrıca, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’nun paydaşı olduğu “Somut Olmayan Kültürel Miras 1. Ulusal Belgesel Film Yarışması”nın tanıtımı da yapıldı. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilerin Bursa UNESCO Derneği’nin web sitesinden edinilebileceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.