Dolar 34,2697
Euro 37,6291
Altın 2.917,77
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 27°C

Bursa Barosu’ndan Adli Yıl açılış töreni

Bursa Barosu, Adalet Sarayı bahçesinde 2024-2025 Adli Yılı açılış töreni düzenledi. Bursa Barosu kurullarının üyeleri ve avukatların katıldığı törende Başkan Av. Metin Öztosun önce Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Bursa Barosu’ndan Adli Yıl açılış töreni
2 Eylül 2024 18:37

Bursa Barosu, 2024-2025 Adli Yılı açılış törenini Adalet Sarayı bahçesinde düzenledi. Törene, Bursa Barosu Başkanlığı kurullarının üyeleri ve avukatlar katıldı. Etkinlik, Atatürk Anıtı‘na çelenk konulmasının ardından İstiklal Marşı ile başladı.

Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, törende yaptığı konuşmada, yargının bağımsızlığının kaybolduğunu ve adaletin artık kağıt üzerinde kaldığını belirtti. Öztosun, hukukun temel fonksiyonlarından adaletin yokluğu nedeniyle devletin temeli olan adaletin sarsıldığını ifade etti.

Öztosun, Türkiye’de yürütmenin kontrolsüz yetkileriyle hukuk ortamının bozulduğunu ve adalet mekanizmasının sosyal bağları kopardığını belirtti. Bu durumun devlet yapısını tehdit ettiğini ve toplumsal sorunlara yol açtığını söyledi.

Baro Başkanı, yargının bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceklerini, CMK tarifeleri ve adli yardım ödeneklerinin yetersizliğine karşı mücadele edeceklerini vurguladı. “Hiçbir sorun, onu yaratan bilinç düzeyiyle çözülemez,” diyen Öztosun, adaletin sağlandığı bir düzen için mücadele edeceklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.