Dolar 37,9624
Euro 41,0653
Altın 3.811,57
BİST 9.659,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
19°C
Hafif Yağmurlu
Pts 19°C
Sal 16°C
Çar 13°C
Per 15°C

BUMİAD’dan yangın güvenliği semineri

Bursa Mühendisler ve Mimarlar İş İnsanları Derneği’nin (BUMİAD) düzenlediği ”Endüstriyel Tesislerde Yangın Güvenliği” semineri kapsamında Bursa OSB İSG Sağlık ve İtfaiye Yöneticisi Arif Özçelebi, BUMİAD üyeleriyle bir araya geldi.

BUMİAD’dan  yangın güvenliği semineri
7 Şubat 2025 16:17

Geçtiğimiz günlerde Bolu Kartalkaya’da meydana gelen facianın ardından, yangın konusu ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Bursa‘da mühendis ve mimar iş insanlarını aynı çatı altında toplayan BUMİAD‘ın düzenlediği ”Endüstriyel Tesislerde Yangın Güvenliği” seminerine konuşmacı olarak katılan Bursa OSB İSG Sağlık ve İtfaiye Yöneticisi Arif Özçelebi, ”Endüstriyel İtfaiye, Aktif ve Pasif Önlemler, Endüstriyel Tesislerde Gri Zaman Kavramı, Türkiye‘de Endüstriyel Tesis Yangınları, Yangın Yönetmeliğine Göre Görev ve Sorumluluklar” konularında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Bursa’da 2023 yılında biri patlama olmak üzere toplamda 25 adet endüstriyel yangının meydana geldiğini söyleyen Özçelebi, bu vakalarda 10 işçinin yaralandığını belirtti. 2024 yılında ise kendi sorumluluk alanları içerisinde toplamda 34 yangın olayına müdahale ettiklerini vurgulayan Özçelebi, ”Endüstriyel tesislerde meydana gelen yangınların büyük çoğunluğunun elektrik veya kimyasal kaynaklı olduğunu görüyoruz. Alınacak önlemler sayesinde canlıları ve çevreyi olumsuz yönde etkileyen yangınların önlenmesi ile olası can ve mal kayıplarının önüne geçilerek ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır. Günümüz itfaiye anlayışı da yangını söndürmek yerine, önlemek üzerine değişim göstermektedir” şeklinde konuştu.

 

Özçelebi ayrıca, ”Bolu’da yaşanan elim olayın başka yerlerde tekrarlanmaması için, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Ancak gerekli tüm önlemleri aldıktan sonra yastığa başınızı rahat koyabilirsiniz” dedi.

Program, soru cevap bölümünün ardından BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüş‘ün Özçelebi’ye plaket takdim etmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.