Dolar 40,0494
Euro 47,1651
Altın 4.279,08
BİST 10.167,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 38°C
Açık
Bursa
38°C
Açık
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C
Paz 33°C

BEKSİAD’dan Çocuk Giyisilerinde Güvenli Üretim İçin Bilgilendirici Eğitim

Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD), üyelerine yönelik “Çocuk Giysilerinde Güvenlik Kuralları ve 7223 Sayılı Kanun Kapsamında Uygulanan Cezalar” konulu eğitim düzenledi.

BEKSİAD’dan Çocuk Giyisilerinde Güvenli Üretim İçin Bilgilendirici Eğitim
8 Temmuz 2025 13:40

BEKSİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi, BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayezit, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Emrah Yıldırım, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Grup Başkanı Erdinç Türker, ticaret denetmenleri ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

“Ürün Güvenliği Toplumsal Bir Sorumluluktur”

Eğitimde konuşan Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi, ürün güvenliği konusunun yalnızca yasal bir gereklilik değil, aynı zamanda gelişmiş bir toplumun göstergesi olduğunu vurguladı. Şanverdi, “12 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu ile birlikte piyasaya sunulan her ürünün, insan sağlığı, çevre ve tüketici güvenliği açısından risk taşımaması zorunlu hale gelmiştir. Bakanlığımız bu süreçte etkin denetimler gerçekleştirmektedir. Sadece bu yılın Mayıs ayına kadar 361 denetim yapılmış ve 27 firmaya ceza uygulanmıştır” dedi.

Şanverdi, denetimlerin sadece cezai amaçla değil, haksız rekabeti önlemek ve güvenli üretim yapan firmaları desteklemek için yapıldığını belirterek, “Güvenli üretim yapan firmaların haksız rekabetle karşılaşmasını engellemek ve tüketiciyi korumak amacıyla denetimlerimiz kararlılıkla devam etmektedir. BEKSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının bu sürece katkısı büyük. Bu tür seminerler sayesinde kamu ve özel sektör arasında sağlıklı bir köprü kuruluyor” ifadelerini kullandı.

“Değişen Mevzuata Uyum İçin Birlikteyiz”

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayezit ise derneğin kuruluş hikayesine değinerek, Vişne Ticaret Bölgesi’nde kendiliğinden oluşan bir kümelenmeyle yola çıktıklarını hatırlattı. Bayezit konuşmasında, sektörün artık geleneksel yöntemlerden sıyrılıp yasalara ve standartlara uygun üretim yapma bilincine ulaşması gerektiğini vurguladı. “2003 yılında kurulan BEKSİAD, o dönemde daha çok geleneksel yöntemlerle sürdürülen bir ticaret yapısına sahipti diyen Başkan Bayezit, “Ancak pandemi sonrası değişen mevzuat ve yeni yasalarla birlikte artık daha düzenli ve bilinçli bir üretim anlayışını benimsememiz gerektiğinin farkındayız. Bu toplantı da işte bu dönüşüme katkı sağlamak amacıyla düzenlendi” dedi.

Başkan Bayezit ayrıca ürün güvenliği konusunda yaşanan bazı sorunlara da dikkat çekerek şöyle konuştu:

Sektörümüzde tedarikçi malzemecilerin sunduğu ürünlerin yeterince denetlenmemesi büyük bir sorun. Bu konuyu toplantı öncesinde ilgili müdürümüzle görüştük. Taleplerimizi sizlerin aracılığıyla bakanlığa iletmek istiyoruz.”

Eğitim programında Ticaret Denetmeni Bilun Özerdem Pınar, “Çocuk Giysilerinde Güvenlik – Çocuk giysilerinde kullanılan kordon ve büzme ipleri” başlıklı sunumuyla çocuk tekstilinde güvenli üretim prensiplerini anlattı. Ticaret Denetmen Yardımcısı Ayşenur Kasap Çelik ise “Çocuk giysilerinde güvenlik – Çocuk giysisi tasarımı ve üretimi için öneriler – Mekanik güvenlik, KKDİK Tekstil Elyaf İsimleri ve Tekstil Ürünlerinin Elyaf Kompozisyonlarıyla İlgili Etiketleme ve İşaretleme Hakkındaki Yönetmelik” başlıklı konular üzerinden katılımcıları bilgilendirdi. Ticaret Denetmen Yardımcısı Yakup Atan, “Hayvansal Menşeli Parça İçeren Tüketici Ürünlerinde Bilgilendirme Zorunluluğu” konusunu aktarırken; Ticaret Denetmen Yardımcısı Hanife Yalçıner ise “Denetim Süreçleri ve 7223 Sayılı Kanun Kapsamında Uygulanan Cezalar” başlıklı sunumuyla mevzuatın uygulama boyutlarını katılımcılarla paylaştı.

Eğitim, sunumlardan sonra soru-cevap bölümü ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.