Dolar 34,2668
Euro 37,6211
Altın 2.882,85
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Az Bulutlu
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 19°C

Başkan Özdemir: ’17 Ağustos depreminden ders almalıyız’

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, bu büyük felaketi ve yaşanan acıları hafızalarından silmediklerini vurgulayarak, “Geçmişteki acılardan ders çıkararak herkes üzerine düşeni yapmalı” ifadelerini kullandı.

Başkan Özdemir: ’17 Ağustos depreminden ders almalıyız’
17 Ağustos 2024 13:57

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 1999 Marmara Depremi‘nin 25. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, Türkiye’yi derinden etkileyen bu büyük felaketi ve yaşanan acıları hafızalarından silmediklerini belirtti. Başkan Özdemir, merkez üssü Gölcük olan ve Marmara Bölgesi’ni etkileyen depremin üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen, bu acılardan yeterince ders çıkarılmadığını vurguladı. “17 Ağustos, büyük acılara neden olmuş bir depremdi. Bu felaketten büyük dersler çıkaracağımızı düşünmüştük. Ancak, 6 Şubat depremleri sonrasında gördük ki, yaşanan acılardan hala ders alınmamış,” dedi ve toplumsal farkındalığın önemine dikkat çekti.

Başkan Özdemir, vatandaşları e-Devlet üzerinden toplanma alanlarını öğrenmeleri, aileleriyle birlikte depreme hazırlık yapmaları ve deprem çantası hazırlamaları konusunda uyardı.

Nilüfer’de Deprem Hazırlıkları

Nilüfer Belediyesi’nin deprem hazırlıklarına da değinen Özdemir, “Deprem Lojistik Merkezi‘ni en kısa sürede devreye alacağız. Bu merkez, olası bir deprem sonrası kritik bir rol oynayacak. 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri’nde böyle bir merkeze ihtiyaç duyulduğunu gördük. Ayrıca, deprem sonrası temel ihtiyaçların karşılanacağı deprem parkları oluşturmaya başladık. Mahallelerimizdeki deprem konteynerlerini de acil ihtiyaçları göz önünde bulundurarak sürekli olarak yeniliyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak gerekli önlemleri alıyoruz. Ancak en önemli nokta, binaların depreme dayanıklı olması. Bu konuda uzmanlarla iş birliği içinde çalışmalar yapacağız. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.