Dolar 34,2697
Euro 37,6291
Altın 2.917,77
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 27°C

Başkan Bozbey: “Tarımın planlanmasına önderlik yapacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Başkan Bozbey Burada’ projesi kapsamında Karacabey ilçesini ziyaret etti.

Başkan Bozbey: “Tarımın planlanmasına önderlik yapacağız”
21 Eylül 2024 17:08

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, her 15 günde bir farklı bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinleyip sorunları yerinde incelemek amacıyla başlattığı ‘Başkan Bozbey Burada’ projesinin son durağı Karacabey oldu. Daha önce Büyükorhan, Keles, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Orhaneli ve Kestel ilçelerine ziyarette bulunan Başkan Bozbey, bu kez geniş bir yönetim ekibiyle birlikte Karacabeyli vatandaşlarla bir araya geldi. Genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürlerinin de katılımıyla gerçekleşen buluşmada, vatandaşların görüş ve önerileri dinlendi.

İlçede kurumlara ziyaret

Başkan Mustafa Bozbey, Karacabey ziyaretine ilk olarak Kaymakam Hakan Kafkas’ı makamında ziyaret ederek başladı. Bu ziyarette CHP Karacabey İlçe Başkanı Ümüt Vural da kendisine eşlik etti. Görüşmede, çiftçilerin zarar görmemesi ve üretimin aksamadan devam etmesi için birlikte yürütülecek projeler değerlendirildi; ayrıca sürdürülebilir tarım konusundaki öneriler de tartışıldı.

Ardından Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’yı makamında ziyaret eden Bozbey, ilçe genelinde planlanan projeleri ele aldı. Altyapı sorunları yaşayan köy ve mahallelerin durumunu ve olası çözüm önerilerini de gündeme getirdi.

Karacabey Muhtarlar Derneği’ni de ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey, Dernek Başkanı Erol Yıldırım ve muhtarların görüş ve önerilerini dinledi. Karacabey Ziraat Odası’na da uğrayan, Oda Başkanı Erhan Erdem ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, tarım ve hayvancılık için projelendirdikleri çalışmaları anlatarak üreticilerle fikir alışverişinde bulundu.

Son olarak, Karacabey Belediyespor tesislerini ziyaret eden Başkan Bozbey, sporcular ve yöneticilerle buluşarak, spora olan desteklerini sürdüreceklerini ve başta Bursaspor olmak üzere tüm spor kulüpleriyle birlikte Bursa’da büyük başarılar elde edeceklerini vurguladı.

“Tarımın planlanmasına önderlik yapacağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçede yaptıkları ziyaretlerde bölgenin sorunlarına yönelik bilgiler aldıklarını, Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı çalışmaları görüştüklerini söyledi. Ziraat Odası ziyareti sırasında Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Çiftçi, milletin efendisidir’ sözünü duvarda gördüğünde çok etkilendiğini belirten Başkan Bozbey, “Ama maalesef çiftçimizin bırakın efendi olmayı büyük bir sıkıntı, dert içerisinde olduğunu öğrendik. Bursa çiftçisi yıllardır ürettiklerinin karşılığını zaman zaman alsa da çoğu zaman hep kaybetmiştir. Destek görmemiş, sahiplenilmemişler. Artan girdi maliyetlerinden dolayı ürettiklerini satsa da harcadığı paranın karşılığını bulamamış. Bizler Tarım Peyzaj AŞ vasıtasıyla destek sunmuş olsak da yetmediğini biliyoruz. Tarımın tamamen planlanması konusunda önderlik yapacağız. Planlanmamış tarım, çiftçimizin yüzünü hiçbir zaman güldürmez. Bunu da ziraat odalarımızla, üniversitelerimizle, il ve ilçe müdürlüklerimizle, bakanlığımızla birlikte yapacağız. Mustafakemalpaşa’daki yuvarlak ve yassı boru üretim fabrikamız yakında hizmete girecek. Önümüzdeki dönem çiftçimize bu ürünleri vereceğiz. Çiftçimizle dertleşerek, onların derdini dert edinerek çözüm bulacağız. Çiftçimizin de köylümüzün de yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu.

“Karacabeylilerin gülümsemesi için var gücümüzle çalışıyoruz”

Karacabey’in nüfusu ve kentleşme oranı itibariyle önemli bir ilçe olduğunu anlatan Başkan Bozbey, “Sorunları biliyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili projelerimizi ortaya koyarak insanlarımızın dirençli bir kentte güvenle oturabileceği yapılara kavuşması için startımızı verdik. Takibini de yapacağız. Bazı köylerimizin hala altyapıyla ilgili sorunları var. Bazı bölgelerin arıtmayla ilgili sorunları var. Notlarımızı tek tek aldık. Stratejik planımıza ve bütçemize bunları dahil ederek Karacabeylilerin gülümsemesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Haber: Muhammed Emir Karakaya

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.