Dolar 34,4932
Euro 36,2587
Altın 2.962,01
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 7°C
Paz 8°C
Pts 9°C

Baraj ve sulama kanalları hakkında uyarı: Ölüme yüzmeyin

Yaz ayının gelmesiyle birlikte çoğu vatandaş çocuklarıyla birlikte denizlerde serinlemek için sahillere akın ediyor.

Baraj ve sulama kanalları hakkında uyarı: Ölüme yüzmeyin
21 Haziran 2024 13:52

Bursa‘da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, vatandaşlar serinlemek için sahillere yoğun ilgi gösteriyor. Ancak yasak olmasına rağmen bazı vatandaşlar sulama kanallarına ve baraj göletlerine girerek boğulma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri, artan boğulma vakaları üzerine ortak bir duyuru yayınladı. Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Havaların ısınmasıyla birlikte, barajlar, göletler, sel kapakları, regülatörler ve sulama kanalları gibi su depolama ve iletim tesislerine girmek isteyen vatandaşlarımızın sayısında artış gözlemlenmektedir. Bu tesisler yüzmek ve serinlemek için son derece uygun olmayıp, bu tesislere girişler ölümcül sonuçlar doğurabilir. Baraj ve gölet gibi depolama tesislerimizin göl alanları engebeli zemin yapısına sahiptir ve su derinliği ani olarak değişebilir, bu da boğulma riskini artırır. Ayrıca bu tesislerde depolanan suyun sıcaklığı düşük olduğundan ani kramp riski yüksektir ve hipotermi tehlikesi vardır. Sulama kanalları da benzer şekilde tehlikeler barındırır; trapez kesitli olan bu kanalların yan duvarları eğimlidir ve yosunlanmış kaygan yüzeyleri vardır. Kanala giren bir kişi bu nedenlerle çıkışta zorlanabilir ve akıntılar nedeniyle tehlike altında kalabilir.

Bu sebeplerle, baraj, gölet, sel kapakları, regülatörler ve sulama kanalları gibi tesislere giriş kesinlikle yasaktır. DSİ Genel Müdürlüğü, bu tesislere girişi engellemek için uyarı levhaları ve tel örgü gibi fiziki tedbirler almaktadır. Vatandaşlarımızın bu tesislere herhangi bir maksatla girişini engellemek için gerekli uyarıları yapmaları ve güvenlik güçlerine bildirmeleri önem taşımaktadır.”

Bursa’da yaşanan bu durumlar, hem vatandaşların güvenliği hem de kamusal güvenlik açısından ciddi önem taşımaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.