Dolar 34,2595
Euro 37,6018
Altın 2.926,81
BİST 9.158,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Az Bulutlu
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 24°C

Bakan Tekin dayanıklı sınıflar eğitim kursunda

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin dayanıklılığını artırmayı hedefleyen “Dayanıklı Sınıflar Hareketi” projesi kapsamında düzenlenen eğitim kursu programına katıldı.

Bakan Tekin dayanıklı sınıflar eğitim kursunda
24 Haziran 2024 12:41

24 Haziran 2024 tarihinde Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleştirilen programda Bakan Tekin, proje çerçevesinde psikolojik dayanıklılığı güçlendirmeye yönelik eğitimlerin önemini vurguladı.

Programda yaptığı konuşmada Bakan Yusuf Tekin, Türkiye’nin çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde bu tür dayanıklılık projelerine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Özellikle deprem gibi doğal afetlerin sık yaşandığı bir coğrafyada, farklı kültürlerin bir arada huzur içinde yaşamasının önemine değinen Tekin, “Dayanıklı Sınıflar Hareketi projesi, toplumumuzun bu tür olaylara daha hazırlıklı olmasını sağlayacak önemli bir adımdır.” dedi.

Ayrıca, projeyle ilgili her türlü katkıya açık olduklarını dile getiren Bakan Tekin, projeye emek veren herkese teşekkür etti. Eğitim kursu programının, öğretmenlerin ve eğitimcilerin dayanıklılık ve kriz yönetimi konularında daha donanımlı olmalarına katkı sağlayacağı belirtildi.

Dayanıklı Sınıflar Hareketi, Türkiye genelinde okullarda ve eğitim kurumlarında psikolojik dayanıklılığı artırmayı, kriz zamanlarında toplumun ve öğrencilerin sağlıklı bir şekilde başa çıkabilmesini hedefleyen bir inisiyatiftir. Bu tür programlar, özellikle gençlerin ve eğitimcilerin stresle baş etme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.