Dolar 34,2775
Euro 37,6757
Altın 2.913,81
BİST 9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Az Bulutlu
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 25°C
Cts 19°C

Alparslan Bayraktar yenilenebilir enerji hakkında konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Enerji Bakanları Toplantısı’nda, “Türkiye’nin ulusal enerji stratejisine uygun olarak enerji güvenliğini koruyarak, önümüzdeki 12 yıl içinde 60 gigavat güneş ve rüzgar enerjisi kapasitesi eklemeyi hedefliyoruz” dedi.

Alparslan Bayraktar yenilenebilir enerji hakkında konuştu
21 Haziran 2024 12:11

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kazakistan’da gerçekleştirilen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Enerji Bakanları Toplantısı’na video konferans aracılığıyla katıldı. Bakan Bayraktar’ın konuşmasında, altyapının enerji sektöründe kritik bir rol oynadığını vurguladı. Türkiye‘nin ulusal enerji stratejisine uyumlu olarak enerji güvenliğini koruyarak, önümüzdeki 12 yıl içinde 60 gigavat güneş ve rüzgar enerjisi kapasitesi eklemeyi hedeflediklerini belirtti.

Bayraktar ayrıca, ŞİÖ üyesi ülkeler arasında daha fazla iş birliği ve ortak altyapı projeleri ile potansiyel ve sinerji yaratılacağını ifade etti. Çin’den Avrupa’ya kadar olan ülkelerin entegre bir mega şebeke ve kapsamlı elektrikli araç şarj ağları oluşturabileceklerini belirtti. Bu çerçevede, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Bulgaristan ve Yunanistan gibi komşu ülkelerle enerji bağlantı kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını da vurguladı.

Bayraktar’ın önerisi üzerine, ŞİÖ çatısı altında bu mega şebeke üzerinde çalışacak teknik düzeyde bir çalışma grubu kurulmasını teklif etti. Bu çalışma grubunun ilk teknik toplantısının, eğer üye ülkeler kabul ederse, bu sonbaharda veya 2025 yılının ilkbaharında Türkiye‘de düzenlenmesini istediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.