Dolar 34,2670
Euro 37,6389
Altın 2.883,74
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Az Bulutlu
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 19°C

A Millî Takımımız EURO 2024’e Gürcistan galibiyetiyle başladı

A Millî Takımımız, EURO 2024’teki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle gelen zafer, taraftarlara büyük coşku yaşattı.

A Millî Takımımız EURO 2024’e Gürcistan galibiyetiyle başladı
18 Haziran 2024 21:03

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) mücadele eden A Millî Takımımız, F Grubu‘ndaki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti. Dortmund’daki BVB Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Ay-Yıldızlılarımıza galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Mert Müldür, 65. dakikada Arda Güler ve 90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Gürcistan’ın tek golü ise 32. dakikada Georges Mikautadze’den geldi.

Maçı UEFA Başkanı Aleksander Čeferin, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, eşi Zehra Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri tribünden takip etti.

F Grubu’nda Sıradaki Rakipler

F Grubu’nun diğer maçında Portekiz ile Çekya karşı karşıya gelecek. Leipzig’de oynanacak olan mücadele TSİ 22.00’de başlayacak. A Millî Takımımız, gruptaki ikinci maçında 22 Haziran Cumartesi günü yine Dortmund’daki BVB Stadyumu’nda TSİ 19.00’da Portekiz ile karşılaşacak. 26 Haziran Çarşamba günü ise Hamburg’daki Volkspark Stadyumu’nda TSİ 22.00’de Çekya ile mücadele edecek.

BVB Stadyumu Kırmızı-Beyaza Büründü

A Millî Takımımızın Gürcistan ile oynadığı maç için tribünler tamamen doldu. BVB Stadyumu’nun büyük bir bölümünde Türk taraftarlar yer aldı. Ay-Yıldızlı forma ve bayraklarla tribünlerde bulunan taraftarlar, Millî Takımımıza büyük destek verdi.

Taraftar Yürüyüşü Büyük Coşku Yarattı

Karşılaşma öncesinde KleppingStraße’de gerçekleştirilen taraftar yürüyüşüne binlerce Türk taraftar katıldı. Türk bayrakları, meşaleler ve marşlar eşliğinde büyük coşku yaşayan taraftarlar, yaklaşık 3 kilometrelik polis koridoru boyunca yürüyerek BVB Stadyumu’na ulaştı. Yürüyüş sırasında çevre binalardan Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar da Millî Takımımıza destek verdi.

Gürcistan ile 12 Yıl Sonra İlk Randevu

Son olarak 24 Mayıs 2012’de Salzburg’da Gürcistan’a rakip olan A Millî Takımımız, 12 yıl aradan sonra Gürcistan ile karşılaştı. Bu maçla birlikte iki takım, 3’ü resmi, 3’ü özel toplamda 6 kez karşılaşmış oldu. Ay-Yıldızlılarımız 4 galibiyet alırken, 1 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Millîlerimiz bu maçlarda rakibine 14 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

Millî Takımımız 627. Maçına Çıktı

EURO 2024’teki bu galibiyetle birlikte A Millî Takımımız, tarihindeki 627. maçına çıkarak önemli bir başarıya imza attı. Millîlerimiz, turnuvada sonraki maçlarında da başarılı sonuçlar alarak yoluna devam etmeyi hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.