Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Karla Karışık Yağmurlu
Bursa
18°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 7°C
Paz 8°C
Pts 9°C
Sal 11°C

Ercan Sönmez, “İlçenin kronik sorunları çözülmesi gerekiyor”

Gelecek Partisi’nin Yıldırım Belediye Başkan adayı Ercan Sönmez, “Yıldırım İçin El Ele Platformu” aracılığıyla yaptığı incelemelerde, ilçenin gerçek sorunlarının göz ardı edilerek, belediye bürokratlarının suni gündemlerle ilgilendiğini vurguladı.

Ercan Sönmez, “İlçenin kronik sorunları çözülmesi gerekiyor”
16 Kasım 2024 13:06

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, mahkeme kararına rağmen yıkım işlemlerini sürdüren Yıldırım Belediyesi, hukuka aykırı uygulamaları ve plansız yapılaşma ile dikkat çekiyor. Geçmiş dönem Gelecek Parti Yıldırım İlçe ve Belediye Başkan adayı Ercan Sönmez, ilçenin kronik sorunları çözülmesi gerekirken, belediye bürokratlarının suni gündemlerle ilgilendiğini iddia etti. Sönmez, Yıldırım için kurulan “Yıldırım İçin El Ele Platformu” aracılığıyla yaptığı incelemeler sonucunda elde ettiği bulguları kamuoyuyla paylaştı.

Sönmez; “Yıldırım ilçesi, özellikle “Yolun Altı” olarak bilinen Vakıf, Samanlı, Vatan, Çelebi Mehmet ve Sakarya mahalleleri gibi tarıma elverişli arazileriyle biliniyor. Ancak, 22 yıl boyunca Ak Parti yönetimindeki Yıldırım Belediyesi, bu bölgelerde plansız yapılaşmaya göz yummakla kalmayıp, tarım arazilerini korumak yerine, imar planı olmayan alanlarda büyük fabrikaların kurulmasına izin vermektedir. Belediyenin kaçak yapılaşmaya göz yumması ve bu yapılar için bağış adı altında makbuz kesmesi, çifte standartlı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 56. maddesi, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu belirtirken, belediyenin bu hakları ihlal etmesi hukuka aykırı bir uygulamadır. İmar planı olmayan bölgelerde faaliyet gösteren işletmeler de mağdur durumdadır. Vergi ödeyen ve çalışanlarının sigorta primlerini düzenli olarak ödeyen işletmeler, plansız yapılaşma nedeniyle ruhsat almakta zorlanmakta, bu da hem ekonomik hem de hukuki açıdan büyük sıkıntılara yol açmaktadır. Bu durum, Anayasa’nın 173. maddesine de aykırıdır, çünkü devlet esnafı ve sanatkârı korumakla yükümlüdür.

Yıldırım’da Adaletli, Şeffaf ve Hukuka Uygun Bir Belediyecilik Anlayışını Talep Ediyoruz!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.