Dolar 34,7416
Euro 36,5865
Altın 2.958,00
BİST 9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 10°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 13°C
Cum 14°C
Cts 17°C

Kültür seviyemiz bizi hangi huzura ulaştırır?

26 Ekim 2024 14:58

Kültür, maddi ve manevi değerler toplamı olup nesilden nesile bir miras olarak aktarılarak günümüze kadar gelmiştir.

Kültür, birçok milletin yüzyıllar boyunca ilgi, algı, tutum ve davranışlarla tezahür eden yaşam biçimi, maddi ve manevi değerler toplamı olup nesilden nesile bir miras olarak aktarılarak günümüze kadar gelmiştir ve bu kültür varlıkları günümüz çağında doğru yaşatılıyor mu?

Yaşam kültürlerinden bir ide bir toplumun geçmişten bugüne kadar üretmiş olduğu maddi ve manevi değerlerin bütününe verilen en saygın iyi isimdir. Kültür aslımızın bir simgesidir. Farklı toplulukları, farklı şehirleri, farklı yöre ve bölgelerin tanınması için adeta yöresel kimliktir.

Kültür kelimesinin genel anlamı toplumun düşünüş ve duyuş birliğini oluşturan, yöreden yöreye değişen ve gelenek olarak her türlü yaşayışı, sanatı ve düşünce varlıklarının tümü barındıran yaşam varlıklarımızdır.

Toplum içinde özel bir yaşam biçimi, zevkleri ve alışkanlıkları olan küçük bir elit grubun sahip olduğu kültüre ise yüksek kültür medeniyeti taşıyan kişilere denir. Bu evreye ulaşmak için bir ömür mü yaşamak gerek yoksa çok okumak mı?

Bu süreçte kendi kültürümüzden farklı olan kültürleri fark edip onları doğru-yanlış, iyi-kötü olarak sınıflandırmak yerine onları oldukları gibi kabul etmek kültüre bakış açımızı daha netleştirir. Kültürel farklılıklara duyarlılık demek saygı ve hoşgörü demektir. Bu da insanın kültür seviyesinin bir kanıtıdır.

ETİKETLER: , , ,
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.