Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 7°C
Hafif Kar Yağışlı
Bursa
7°C
Hafif Kar Yağışlı
Paz 8°C
Pts 8°C
Sal 10°C
Çar 12°C

BUÜ’lü akademisyenin projesine TÜSEB desteği

Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Erbaykent tarafından sunulan proje, TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) tarafından B-Grubu Ar-Ge projeleri kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

BUÜ’lü akademisyenin projesine TÜSEB desteği
25 Ekim 2024 13:22

Bor Bileşiklerinin DNA Çift Zincir Kırıklarına Karşı Preventif Etkilerinin Araştırılması” başlıklı ve 3.000.000 TL bütçeli projede Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Korkmaz ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati Türkmen araştırmacı olarak yer alıyor. Projede ayrıca iki lisansüstü öğrenci de bursiyer olarak görev yapacak.

DNA KIRIKLARI ÖNLENECEK

Çalışmanın detayları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Burcu Erbaykent, bor bileşiklerinin DNA hasarını azaltabilecek önleyici etkilerinin belirlenmesi, yeni ve etkili tedaviler geliştirilmesini ve hastalıkların tedavisinde bor bileşiklerinin kullanımının gündeme getirilmesini hedeflediklerini söyledi. Erbaykent; “Tamir edilemeyen DNA kırıkları başta prostat, meme, kolon ve cilt kanseri gibi kanser türleri olmak üzere kardiyovasküler, nörodejeneratif ve enflamatuvar hastalıklar gibi birçok hastalığın da temelini oluşturmaktadır. DNA kırıklarının onarılması kronik hastalıkların önlenmesinde büyük bir öneme sahiptir. Bu proje ile borik asit ile birlikte patentli bor bileşiklerinin DNA kırıklarındaki önleyici etkileri ortaya çıkarılmış olacaktır” dedi.

BUÜ’nün Araştırma Üniversitesi vizyonu çerçevesinde hazırlanan proje önerisi TÜSEB tarafından desteklenmeye layık görülen Doç. Dr. Burcu Erbaykent’e Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgen Osman tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.