Dolar 34,2749
Euro 37,6282
Altın 2.903,82
BİST 9.055,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Az Bulutlu
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 24°C

Cumhuriyet ödülleri verilecek isimler açıklandı

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD) geleneksel hale getirdiği Cumhuriyet Ödülleri Töreni’nde bu yıl yine birbirinden değerli isimlere ödül takdiminde bulunacak.

Cumhuriyet ödülleri verilecek isimler açıklandı
8 Ekim 2024 13:24

25 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreninde Prof. Dr. İlber Ortaylı, Tarihçi Yazar Dr. Naim Babüroğlu, Busader Federasyonu ve Ayşe Şahin öğretmene ödülleri takdim edilecek.

Organizasyon hakkında düzenlediği basın açıklamasında konuşan BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüş, BUMİAD’ın 2009 yılında mühendis ve mimarlardan oluşan, kendi işyerlerine sahip, pozitif bilim insanları tarafından 30 kişi ile İlker Özaslan önderliğinde kurulduğunu anlattı. BUMİAD Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Mustafa Gümüş, “Atatürk ilkeleri ışığında çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne ulaşma amacıyla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de 2017 yılından bu yana sürdürdüğümüz cumhuriyet ödülleridir. Bu bağlamda cumhuriyet ödüllerimizi bizler gibi cumhuriyet Türkiyesi’ne aşık, Atatürk’ü önder edinen ve bu uğurda tüm güçleriyle çaba sarf eden şerefli kişi ve kurumlara; onların yanında olmaktan, onlar gibi düşünüp çalışmaktan onur duyduğumuzu belirtmek için vermekteyiz” dedi.

Birbirinden değerli isimler ödüllendirilmişti

Geride kalan 7 yılda, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan ve yaşatan kişi ve kurumlar olarak şimdiye kadar ödül verdikleri isimleri açıklayan Mustafa Gümüş, şu şekilde sıraladı:

2017 Yılında, Prof. Dr. Ulviye Özer, Mustafa Bozbey, Eğitime katkı ödülleri olarak; Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Meral Muammer Ağım Orta Okulu Barış Anadolu Lisesi, 2018 yılında Sıtkı Kahvecioğlu, Mümin Ceyhan, Eğitime katkı ödülü olarak Matematik Köyü, 2019 yılında M. İlker Başbuğ, Pınar Ayhan, Eğitime katkı ödülü olarak Ahmet Aral Alkan, 2020 yılında Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ, Erdem Saker, Eğitime katkı ödülü olarakÜ.İ.B. Uludağ Otomotiv İhracatçıları Birliği,  2021 yılında Prof. Dr. Aziz Sancar, Prof. Dr. Ersan Şen Eğitime katkı ödülü olarak Nurten Ceyhan (Köy Enstitüleri Öğretmeni), 2022 yılında Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Dr. Serra Menekay, Eğitime katkı ödülü olarak, bELDER  (Bursa Erkek Liseliler Derneğİ), 2023 yılında Prof. Dr. Celal Şengör,  Türkiye Voleybol A Milli Takımı, Eğitime katkı ödülü Coşkunöz Eğitim Vakfı.

Ödül sahipleri titiz çalışmalarla belirleniyor

Bu yıl gerçekleşecek ödül töreni sürecini anlatan Mustafa Gümüş, şunları söyledi:

 “Tüm üyelerimizden, konu ve alan olarak herhangi bir sınırlama ile sayısal sınırlama olmaksızın ülkemizin bilimsel, sosyal, kültürel, eğitim-öğretim, demokrasi, özgürlük, ekonomik ve teknolojik gelişmesine politikalar üreterek ya da uygulama alanında çaba göstererek katkı konulan tüm alanlarından, yerel ve ulusal aday önerileri toplanıyor. en çok oy alan adaylar arasından, eski BUMİAD başkanlarımız İlker Özaslan, Mehmet Orhan Efe, Şaban Bozdemir’in ve mevcut yönetim kurulumuzun bulunduğu seçici kurulumuz cumhuriyet ödülleri ve eğitime katkı ödülleri kapsamında en az 1 yerel aday olmak üzere ödüllendirmeye değer bulunan kişileri oy birliği ile tespit ediyor ve seçici kurulumuz ödüllendirilmeye değer bulunan kişi ve kurumlarla temasa geçiyor.”

Bu yıl ödüller bu isimlere verilecek

İşte böylesine titizlendiğimiz BUMİAD cumhuriyet ödüllerinin bu seneki sahipleri;

ömrünü Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı tarihini incelemeye adamış, her zaman objektif bakış açısıyla görüşlerini dile getiren, bıkmadan usanmadan ve korkmadan Türkiye cumhuriyetin ve Atatürkçü düşüncenin Türk halkı için önemini ve değerini örneklerle vurgulayan, vatan ve millet kavramlarının yaşamsal gerekliliğini en güzel ve yalın haliyle dile getiren, Atatürkçü düşüncenin ışığında pozitif bilimin çağdaşlığın temeli olduğunu savunan, Atatürkçü düşünce ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün uluslar tarafından örnek gösterilerek ulaşılmaya çalışılan çağdaş medeniyet olacağına inanan Türk Tarihçi, Akademisyen, Yazar, Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı.

BUMİAD Cumhuriyet ödüllerimizden bir diğerini ise, Türkiye Cumhuriyetinin Yetiştirdiği, Atatürk ilke ve inkılaplarının değerini bilen, ülkemiz ve özellikle Ortadoğu coğrafyasını yakınen tanıyan, günümüz politika yapısına rağmen pozitif bilim insanı gözüyle ülkemiz şartlarını ve dünya konjüktörünü görebilen, atatürkçü bakış açısının ülkemiz kalkınması ve geleceği için vazgeçilmez olduğuna inanan, bir asker, bir komutan bakış açısıyla doğruları her fırsatta dile getiren, anlaşılır yazılı eserleriyle geçmiş, günümüz ve gelecek türkiye cumhuriyetinin gerçeklerini ve gerekliliklerini anlamamızı sağlayan emekli tuğgeneral, yazar ve tarihçi Dr. Naim Babüroğlu.

Eğitim ödülümüzü ise günümüz Türkiyesi’nde mutlak yaşamsal ihtiyacımız olan ve fakat yanlış politika ve uygulamalar nedeniyle çağdaşlıktan uzak hale gelen iki konu olan sağlık ve eğitimin önemini anlayarak, sağlıkta güçlü üye yapısıyla projeler üreten, eğitimde öncü ve hızlı çalışmalarıyla yol gösterici olan, Hatay Samandağ’da 6 şubat depremi sonrası hızlı bir aksiyonla bir ilkokul inşa eden ve desteklerini sürdüren Birleşik Uluslararası Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Dernekleri Federasyonu –  BUSADER Federasyonu’na  veriyoruz.

Ayrıca köyündeki nadir kalan ilkokulu şahsi gayret ve çabalarıyla bir ışık yuvası haline getiren, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, çalışkan, azimli ve gözüpek Ayşe Şahin öğretmenimize BUMİAD olarak cumhuriyet özel ödülü verme kararı aldık.

Ödüllerimiz 25 Ekim 2024 Cuma akşamı Podyum Davet’te gerçekleştirilecek tören ve BUMİAD cumhuriyet balosu sırasında takdim edilecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.