Dolar 34,5557
Euro 36,4648
Altın 2.962,44
BİST 9.144,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 7°C
Paz 8°C
Pts 9°C

Uludağ Üniversitesi kurumsallığını yitirmiş durumda

22 Temmuz 2024 14:45

Yarım asırlık bir Uludağ Üniversitesi kurumsallığını yitirmiş, rektör paşa ne isterse o olur.

Yarım asırlık bir Uludağ Üniversitesi kurumsallığını yitirmiş, rektör paşa ne isterse o olur, kurum personelini duymayan, görmeyen, önemsemeyen, bir yönetim şekli vuku bulmuştur.

Uludağ Üniversitesi rektörlüğü yukarıda belirtilen listedeki isim kadrolarını kendileri mi belirlemiş?

Rektör paşa biz sınav açacağız açtık demişler, üniversitenin tüm birimlerine bu duyuruyu yapmışlar, yani Biz bunlara karar verdik sizin ne ihtiyacınız var, siz ne düşünürsünüz diye de sormamıştır.

O zaman rektör paşaya soralım.

  1. Bursa Uludağ Üniversitesinin ilan ettiği görevde yükselme sınavında yukarıdaki listede görüldüğü gibi; memur ve şeflik için sınav yapacağı görülmektedir. Bu kurum görevde yükselme de neden sadece memur olma ve şeflik sınavı açıyor da müdürlük, daire başkanlığı ,genel sekreter yardımcılığı, genel sekreterlik gibi genel idare hizmet sınıfında yer alan bu kadrolarda sınav açmayıp bu kadrolara torpil ile keyfi atamalar yapılmaktadır. Kurum içindeki bu kadar memurun hakkı değil midir, o kadrolara atanmak? ya da sınav ile bu kadrolar açılsa başarılı olanlar hakkı ile atansa bu adaletli olan değil midir, Hakkı ile kazananın o kadroda o görevde olması gerekmez mi?
  2. Yine yukarıda geçen üniversitenin ünvan değişikliği sınavında açmış olduğu sağlık hizmetleri (sh) ve teknik hizmetler (th) kadrolar görülmektedir. Yıllarca bu kurum her unvan değişikliği sınavında teknik hizmet olarak kadrolarını yapı işleri ve daire başkanlığı, hastane, bilgi işlem daire başkanlığı için açmıştır. Bu kurumun diğer fakülte ve birimlerinde çalışan, teknik hizmete uygun mesleğini yapmak isteyen memurlara bu sınava girme hakkı tanınmamaktadır, neden?. Bu üniversitenin fakülte ve meslek yüksek okullarında teknik hizmet personeli elzemdir. Çünkü üniversitenin bu kısımlarında laboratuvarlarda çalışacak teknik personele ciddi anlamda ihtiyaç varken bu adamcılık, torpil de, neyin nesi?
  3. Bu kurum aynı zamanda ‘Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavını’ tüm fakülte ve birimlerine duyuru yapmadan direkt ilan etmiştir. Kurum birim ve fakültelerden ihtiyacın ne yönde olduğuna dair bilgi almamış herhangi bir duyuru yapmamış resmi bir evrak göndermemiştir. Açık bir şekilde kurum çalışanlarının terfisini önemsememiş ben bu kadroların açılmasını istiyorum diyerek sınavı ilan etmiştir. Oysa kurumların kendi içinde bir araştırma yapması hangi branşlarda personele ihtiyaç duyulmaktadır buna göre bu kadroları açmalıyız demesi doğru olan bu değil midir?

Üniversiteler için bir an önce yasal düzenleme şart olmuştur. Bu şartlarda devam ederse hiçbir akademisyenin bir değeri ve anlamı yoktur. Ünvan değişikliği sınavında;’Kurumun ihtiyacından daha ziyade kişiye özel kadro açıldığı gözlemlenmektedir.’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.